Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Συγκέντρωση χτες στην «Ευρωκλινική» Αθήνας

Οι εργαζόμενοι απεργούν για ΣΣΕ στο ύψος του 2009 και ανάκληση της απόλυσης γιατρού

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από την «Ευρωκλινική»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από την «Ευρωκλινική»
Να ανακαλέσει η εργοδοσία της «Ευρωκλινικής» Αθήνας την απόλυση γιατρού απαίτησαν χτες το πρωί τα σωματεία εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, εργαζόμενοι του κλάδου, το σωματείο μισθωτών γιατρών και δυνάμεις του ΠΑΜΕ από διάφορους κλάδους. Οι εργαζόμενοι της «Ευρωκλινικής», μετά από την απεργία της Παρασκευής, συνέχισαν και χτες τον απεργιακό τους αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ στα επίπεδα του 2009, ενώ έγινε συγκέντρωση έξω από την κλινική.

Τα κλαδικά σωματεία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν την απεργία και να καταγγείλουν την «τρομοκρατική απόλυση συνάδελφου γιατρού από την εργοδοσία της "Ευρωκλινικής". Ο συνάδελφος απολύθηκε γιατί συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο του κλάδου όσο και του επιχειρησιακού σωματείου της κλινικής για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να εκφοβίσουν όχι μόνο τους συναδέλφους της "Ευρωκλινικής" που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αλλά ολόκληρο τον κλάδο».

Αντιπροσωπεία των κλαδικών συνδικάτων και του επιχειρησιακού της «Ευρωκλινικής» συναντήθηκε με τη διοίκηση της επιχείρησης, η οποία είπε πως θα επανεξετάσει το ζήτημα της απόλυσης. «Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι και ακόμα πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ στο ύψος του 2009 που έγινε διαιτητική απόφαση το 2011», σημειώνουν τα σωματεία Αθήνας και Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ