Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ εκπλήρωσε την αντιλαϊκή της αποστολή

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ανασκόπηση της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ

Στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ανασκόπηση της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής:

«Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ εκπλήρωσε την αντιλαϊκή αποστολή που είχε αναλάβει. Προώθησε περαιτέρω την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, καταφέροντας νέα πλήγματα στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Ενίσχυσε το μεγάλο κεφάλαιο στο πλαίσιο της "νέας οικονομικής διακυβέρνησης" και της "Τραπεζικής Ενωσης" που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και στρέφονται κατά των λαών. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δραστήριο ρόλο στην προώθηση της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής και των σχεδιασμών της ΕΕ, διεκδικώντας για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης μερίδιο από την ιμπεριαλιστική λεία και αναβαθμισμένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Πρωτοστάτησε στην ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, στηρίζοντας την κυβέρνηση των φασιστικών δυνάμεων. Διέθεσε το ευρωενωσιακό Στρατηγείο της Λάρισας στην Ελλάδα για τη διεύθυνση της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Προώθησε τη "Στρατηγική Θαλάσσιας Ασφάλειας" της ΕΕ, που βάζει τις βάσεις για τη συγκρότηση ναυτικής πολεμικής δύναμης πυρός της ΕΕ, ικανής για στρατιωτικές επεμβάσεις κατά των λαών. Επεξεργάστηκε ακόμα παραπέρα τους μηχανισμούς καταστολής της ΕΕ σε βάρος των μεταναστών.

Εκτός από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ανεξαρτήτως του μείγματος διαχείρισης που προτείνουν, δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα.

Ενάντια σ' αυτήν την ενιαία επίθεση που στο όνομα της ανάκαμψης και της ανταγωνιστικότητας σαρώνει μισθούς, συντάξεις, κατεδαφίζει τα εναπομείναντα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ενιαία πρέπει να είναι και η πάλη των λαών. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από την ΕΕ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις του για τα δικαιώματα, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη ΝΑΤΟική δύναμη στο Κόσοβο (2022-12-30 00:00:00.0)
Προετοιμασία νέων πολέμων από την ΕΕ (2020-01-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (2016-05-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την κλιμακούμενη επέμβαση στη Συρία (2011-11-23 00:00:00.0)
Καταψήφισε τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2010-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ