Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Στο επίκεντρο οι τρόποι «διαχείρισης»

«Πρέπει να προσπαθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να διασώσουμε τις επιχειρήσεις αυτές που μπορούν και πρέπει να σωθούν», δήλωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, στο πλαίσιο συνάντησής του με το προεδρείο της ΕΣΕΕ. Το επίδικο ζήτημα αφορά στον τρόπο διευθέτησης των προβληματικών επιχειρηματικών δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες, τα οποία, όπως και συνολικά τα «κόκκινα» δάνεια, θα βρεθούν στον πυρήνα των διαγνωστικών ελέγχων που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στη βάση των ευρημάτων της ΕΚΤ θα προσδιοριστούν τα όποια κεφαλαιακά «κενά» και οι «ανάγκες» για νέες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας, στο πλαίσιο χτεσινής επίσκεψης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, παραδέχτηκε ότι «το πρόβλημα των δανείων σε καθυστέρηση είναι εξαιρετικά σοβαρό». Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι πρόκειται για «θέμα που αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από τις ελληνικές τράπεζες», με στρατηγική τέτοια, ώστε «να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο τραπέζι επανέρχεται η πρόταση για τη μεταφορά μέρους των προβληματικών δανείων σε νέο Οργανισμό, τύπου «κακής τράπεζας», που θα αναλάβει, κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τη διαχείρισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ