Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συνάντηση Μέρκελ - Ράσμουσεν

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Συνάντηση με τη Γερμανίδα Αγκελα Μέρκελ, αλλά και τους Γερμανούς υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, είχε χτες στο Βερολίνο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά από το τέλος της συνάντησης στο Βερολίνο, ο Ράσμουσεν εξήρε τον «ηγετικό ρόλο» της Γερμανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και ιδιαίτερα όσον αφορά τις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Αφγανιστάν και Κοσσυφοπέδιο. Ο ίδιος εξήρε τη Μέρκελ και για την ενίσχυση «της συλλογικής άμυνας» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ενόψει της ρωσο - ουκρανικής κρίσης.

Οι συνομιλίες του γγ του ΝΑΤΟ με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ και την υπουργό Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν επικεντρώθηκαν στις προετοιμασίες της ΝΑΤΟϊκής συνόδου το Σεπτέμβρη στην Ουαλία (σύμφωνα πάντα με το ΝΑΤΟϊκό ανακοινωθέν) και στην «προκλητική κατάσταση που διαμορφώνεται στα ανατολικά και νότια σύνορα του ΝΑΤΟ». Ο Ράσμουσεν δεν παρέλειψε μάλιστα να επιρρίψει ευθύνες στη Μόσχα για «ενέργειες που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια που χτίσαμε μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ