Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάτη σε βάρος ανέργων

Μέσω μικρών αγγελιών και δισέλιδου εντύπου, προσέλκυαν ανέργους που αναζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Μάλιστα, στο έντυπο αναγράφονταν φράσεις όπως «οι μισθοί θα είναι από 8.000 έως 14.000 ευρώ», «θα καταβάλλονται 10 μισθοί», «δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στη χώρα εργασίας» κ.ά. Ωστόσο, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία κλπ.).

Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα και συγκεκριμένα έξι άντρες ηλικίας 60, 59, 55, 53, 47 και 41 χρόνων και μία γυναίκα 29 χρόνων. Για την εμπλοκή τους στην ίδια υπόθεση καταζητούνται ακόμα δύο άτομα (38χρονη και 45χρονος).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία τετελεσμένης και σε απόπειρα, από την οποία η προξενηθείσα ζημιά ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ, της απειλής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Οσοι απευθύνονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία για να βρουν δουλειά πείθονταν από τους δράστες να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατάρτιση φακέλων και τους ζητούσαν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά από 150 έως 300 ευρώ, ενώ τους παρέδιδαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά με αναγραφόμενα ποσά της τάξεως των 10 με 20 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική δραστηριότητά τους, υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ