Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΠΑΜΕ για το εργατικό «ατύχημα» στο Βόλο

Τις ευθύνες της εταιρείας για το εργατικό ατύχημα που έγινε προχτές το πρωί στην ΑΓΕΤ, με θύμα έναν 53χρονο ηλεκτρολόγο, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από έκρηξη στη διανομή υψηλής τάσης, αναδεικνύει σε ανακοίνωση η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Ο εργάτης που τραυματίστηκε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι είναι το δεύτερο ατύχημα τα τελευταία χρόνια, που οφείλεται σε κακή συντήρηση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και στη μείωση του προσωπικού, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς και την αύξηση των κινδύνων για τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλει ακόμα ότι η εργοδοσία «για να αποφύγει το κόστος, περικόπτει εργασίες συντήρησης, εξουθενώνει το προσωπικό, έχει ουσιαστικά καταργήσει το ωράριο των εργαζομένων στους εργολάβους, αλλά και στους μόνιμους, ρίχνοντας έτσι εκτός από το βάρος της παραγωγής και την ευθύνη της υγιεινής και ασφάλειας στις πλάτες των συναδέλφων».

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πιέσουν στην κατεύθυνση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα από την εταιρεία, συντήρησης, τήρησης του ωραρίου, προσλήψεων για να καλυφθούν όλες οι θέσεις. Τους καλεί, επίσης, να βγάλουν συμπεράσματα για το μονοπώλιο της LAFARGE, που δεν είναι, και δεν μπορεί να γίνει, ούτε «φίλος», ούτε «κοινωνικός εταίρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ