Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους εργαζόμενους τα σωματεία εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, μετά την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας - βόμβα, που άνοιγε το δρόμο για γενικευμένες απολύσεις και επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας για το μισό σχεδόν προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών.

Σε ανακοίνωση, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι δώσαμε μάχη ενάντια σε αυτή την τροπολογία, που φτιάχτηκε κατ' απαίτηση των κλινικαρχών! Ο αγώνας μας άσκησε πίεση στη συγκυβέρνηση και συνέβαλε στην απόσυρση της τροπολογίας. Να σημειώσουμε τη χαρακτηριστική σιωπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, που όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε εξαφανισμένη! Μάλλον θα ήταν κρυμμένη στους διαδρόμους της εργοδοσίας και θα περίμενε να πάρει γραμμή από τους μεγαλοκλινικάρχες!

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο Μ. Βορίδης είπε πως αποσύρει την τροπολογία "για να την ωριμάσουμε λίγο περισσότερο", δείχνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επανέλθει, για να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στις εργασιακές σχέσεις στην Ιδιωτική Υγεία. Σύμφωνα με τον υπουργό, η σχετική διάταξη θα επανέλθει "βελτιωμένη"».

Τα σωματεία καλούν σε «οργάνωση, συσπείρωση όλων των συναδέλφων μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ιδιωτική Υγεία για: ΣΣΕ με επαναφορά όλων των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων όπως ορίζονταν από τη ΣΣΕ του 2009, που έγινε διαιτητική απόφαση το 2011. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να μπει φραγμός στις απολύσεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ