Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο ΚΕΝΑΠ ο Τούρκος ναυτικός ακόλουθος Αμυνας

Το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή ο διαπιστευμένος στην Ελλάδα ναυτικός ακόλουθος Αμυνας της Τουρκίας, αντιπλοίαρχος Χ. Τουνς, συνοδευόμενος από τον κυβερνήτη του ναρκαλιευτικού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας TCG AKCAY, Μπ. Τουγκάν. Κατά την επίσκεψη, παρουσία και του υποδιοικητή του Κέντρου, Τούρκου πλοιάρχου Μπ. Γκεζγκόρ, συζητήθηκαν με το διοικητή του ΚΕΝΑΠ, αρχιπλοίαρχο Γ. Παυλόπουλο, «διάφορα θέματα ναυτικής εκπαίδευσης».

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως η επίσκεψη έγινε ενόσω συνεχίζονται τα παζάρια διαφόρων κέντρων, σε διάφορα επίπεδα, για «συνεκμετάλλευση» του ενεργειακού πλούτου που κρύβεται στο Αιγαίο, στην Κύπρο και νότια της Κρήτης.

Επίσης, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι το ΚΕΝΑΠ αποτελεί άλλη μια ΝΑΤΟική δομή στην οποία έχει επιλεγεί η δυαδική διοίκηση (Ελληνας - Τούρκος στη διοίκηση), στο πλαίσιο της προωθούμενης ΝΑΤΟποίησης και συνδιαχείρισης της κρίσιμης γεωστρατηγικά περιοχής, καθώς και του υποθαλάσσιου ορυκτού της πλούτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ