Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου αερίου

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόλπο της Καβάλας, που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες των μονοπωλιακών ομίλων που ανταγωνίζονται στον κλάδο της Ενέργειας, πραγματοποίησε χτες το πρωί ο λαός της Καβάλας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς που έφτασαν με τα καΐκια τους από τη θάλασσα, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ που χτες έκλεισαν τα καταστήματά τους και μαζικοί φορείς του νομού. Επίσης, έμειναν κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, για περίπου τρεις ώρες. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, που έδωσε τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, για την ενημέρωση των εργαζομένων της Καβάλας ολόπλευρα, αντικειμενικά και με κριτήριο την ίδια τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία των ταξικών δυνάμεων που διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων και θυσιάζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του καβαλιώτικου λαού, που, όπως σημειώνει, «απέδειξε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες το λαϊκό κίνημα οργανωμένα και με αποφασιστικότητα να δίνει απάντηση σε αντιλαϊκά σενάρια, σε σχέδια που στρέφονται εναντίον του. Οτι είναι ανεξάντλητη και μέχρι στιγμής ανεκμετάλλευτη ως ένα βαθμό η δυναμική του λαϊκού παράγοντα».

Υπογραμμίζει ότι «αυτός ο αγώνας για να έχει διάρκεια, αντοχή, αποτελεσματικότητα χρειάζεται να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς αντιπάλους».

Καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, τονίζοντας: «Αν θέλουμε το συλλαλητήριο να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον, οφείλουμε να διακρίνουμε όσους αν και εχθροί, έρχονται "ντυμένοι φίλοι". Οσους συμφωνούν με την ανταγωνιστικότητα, με την πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας, πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, αλλά τώρα φορούν το μανδύα του αγώνα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που με την πολιτική τους μας καταδικάζουν καθημερινά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που μας φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης για να την "βγάλουν καθαρή" μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται γι' αυτούς που ήδη ξεκίνησαν τη "συζήτηση" για την αλλαγή της χωροθέτησης του LNG, λες και έτσι εξαλείφονται όλοι οι υπόλοιποι περιβαλλοντικοί, γεωστρατηγικοί κίνδυνοι, λες και έτσι δεν θα είναι πάλι κερδισμένοι οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της Ενέργειας, δεν θα είναι πάλι χαμένος ο λαός.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα παραγωγής και διαχείρισης της Ενέργειας, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ