Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίσκεψη στο Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 9 Ιούλη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας χαράκτριας και αγωνίστριας Βάσως Κατράκη, το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ προγραμματίζει ξενάγηση στο Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό, την Κυριακή 13 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι.

Πρόγραμμα της επίσκεψης: 08.00: Αναχώρηση από Αθήνα (πλ. Κάνιγγος). 12.00: Αφιξη στο Αιτωλικό - Ξενάγηση στο Μουσείο Βάσως Κατράκη. 14.00: Ελεύθερος χρόνος (μπάνιο σε κοντινή παραλία, φαγητό, καφές). 18.00: Αναχώρηση για Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο Τμήμα Πολιτισμού (210.2592.245, Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 2 μ.μ.), μέχρι την Τετάρτη 9 Ιούλη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ζωή της Βάσως Κατράκη ήταν γεμάτη σπουδές, γεμάτη δημιουργία, γεμάτη αγώνα. Τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης «σημάδεψαν» την καρδιά και το χέρι της μεγάλης δημιουργού. Στα μέσα της δεκαετίας του '50, ξεκινά η περίοδος χάραξης στην πέτρα. Το στοιχείο του τραγικού, η μνημειακότητα, οι λιτές και δυνατές φόρμες χαρακτηρίζουν τη δημιουργία της. Στα χρόνια της δικτατορίας εξορίστηκε στη Γυάρο, όπου χρησιμοποίησε σαν υλικό της τα βότσαλα. «Η χαρακτική της Β. Κατράκη», έγραφε ο Γ. Πετρής, «είναι ένα καλαντάρι με τις απανωτές δυστυχίες μας και τις λιγοστές χαρές μας».

Το Μουσείο φιλοξενεί τις πέντε κύριες ενότητες της δουλειάς της Βάσως Κατράκη, πυρήνες δράσης της 60χρονης εικαστικής δημιουργίας της. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη 15χρονη χαρακτική της πορεία στο παραδοσιακό ξύλο και την 35χρονη χαρακτική της στην πέτρα. Στους χώρους του Μουσείου παρουσιάζονται, επίσης, τα αυτονομημένα ζωγραφικά σχέδιά της, έγχρωμα και ασπρόμαυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ