Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για την «τράπεζα θεμάτων» και τους μετεξεταστέους

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας

Eurokinissi

«Οι μετεξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου», απαιτεί η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, που με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, αναγγέλλει κινητοποιήσεις την ερχόμενη Πέμπτη σε μια σειρά πόλεις (και στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας) ενάντια στην «τράπεζα θεμάτων» και το «νέο Λύκειο».

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρεται:

«Ο τεράστιος αριθμός των μετεξεταστέων μαθητών της Α' Λυκείου σε όλη την Ελλάδα, μετά την εφαρμογή της "τράπεζας θεμάτων", επιβεβαιώνει στην πράξη πως ο νόμος για το "νέο Λύκειο" επιτίθεται στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Το "νέο Λύκειο" δείχνει ξεκάθαρα σε όλους αυτούς τους μαθητές την πόρτα της εξόδου από το σχολείο, μεγαλώνει τους ταξικούς φραγμούς, ενισχύει την παπαγαλία, το τρέξιμο, το άγχος για το μέλλον.

Απαιτούμε τώρα:

  • Να καταργηθεί η "τράπεζα θεμάτων". Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό - προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  • Οι μετεξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.
  • Να μην ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α' Λυκείου ο βαθμός που διαμορφώθηκε με την "τράπεζα θεμάτων", ούτε για τις προαγωγικές (δηλαδή μόνο οι ερωτήσεις του εκπαιδευτικού να ληφθούν υπόψη για την προαγωγή), ούτε για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (καθηγητές, βιβλία, δωρεάν μεταφορά, σίτιση), ώστε να στηριχτούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Στις 10 Ιούλη θα πραγματοποιηθούν σε μία σειρά πόλεις δραστηριότητες και κινητοποιήσεις της ΚΝΕ.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 10.00 π.μ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ