Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συντονίζονται για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων

Κοινές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 29 Ιούνη στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του κλαδικού σωματείου της Αττικής και συμμετείχαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδας, ΣΙΕΛ Λάρισας, ΣΙΕΛ Αγρινίου, του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» Ηρακλείου, του Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων και του ΣΙΕΛ Κεφαλονιάς.

Στη συνάντηση έγινε πλούσια συζήτηση, κατά την οποία αναλύθηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν, μεταφέρθηκε πείρα από τη δράση και τις πρωτοβουλίες των σωματείων κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, μετά δηλαδή την προηγούμενη συνάντηση συντονισμού, και μπήκε σχεδιασμός για τη συντονισμένη δράση των σωματείων με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων, τα σωματεία θα προχωρήσουν σε:

-- Κοινή ανακοίνωση και κοινή αφίσα, καμπάνια εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς και μια σειρά κλιμακούμενων πρωτοβουλιών για τη διεκδίκηση ΣΣΕ.

-- Γενικές Συνελεύσεις για την ανάγκη υπογραφής ΣΣΕ την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

-- Κάλεσμα διαπραγμάτευσης ΣΣΕ στις εργοδοτικές ενώσεις ΟΕΦΕ, EUROPALSO, PALSO κ.ά. με κινητοποιήσεις στα κατά τόπους εργοδοτικά γραφεία.

-- Αίτημα στην ΟΙΕΛΕ για εγγραφή όλων των σωματείων του κλάδου (κλαδικό Αττικής, Κεφαλονιάς, Χανίων, Ηρακλείου).

-- Καμπάνια εγγραφών στα σωματεία μέχρι το Νοέμβρη με συγκεκριμένους στόχους νέων μελών.

-- Καλύτερη συμβολή στα φροντιστήρια αλληλεγγύης σε συνεργασία και με τις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ