Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα «περίεργη» επίθεση στη μεθόριο Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Επίθεση με χρήση ολμοπυροβόλων σε σερβικό μεθοριακό φυλάκιο κοντά στην πόλη Μπουτζάνοβατς (10 χλμ. δυτικά του Κοσσυφοπεδίου) εκδηλώθηκε νωρίς χτες το πρωί, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν θύματα.

Σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ, η επίθεση προήλθε από το μεθοριακό χωριό Ντομπροσίν και την εξαπέλυσαν «Κοσσοβάροι Αλβανοί γκάγκστερ, που κατάφεραν να διεισδύσουν στο σερβικό έδαφος».

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς τέτοιων επιθέσεων, που εκδηλώνονται στις μεθοριακές περιοχές της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, που, ως γνωστόν, φυλάσσονται μόνον από τις σερβικές αστυνομικές δυνάμεις. Παρόμοια επίθεση είχε εκδηλωθεί προχτές, οπότε ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε, όταν Κοσσοβάροι Αλβανοί διείσδυσαν σε περιοχές της κεντρικής Σερβίας, διασχίζοντας τη μεθόριο με το Κοσσυφοπέδιο. Τα περιστατικά αυτά προκάλεσαν τη διαμαρτυρία στελεχών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος στην κεντρική Σερβία, που ζήτησαν τη λήψη «ενεργητικών μέτρων για την απώθηση εκείνων των δυνάμεων που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή με τρομοκρατικές επιθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ