Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Νωρίς στα δύσκολα ο ΠΑΟ ... χαμόγελα για Ολυμπιακό

Με τον Παναθηναϊκό να είναι ο λιγότερο ευνοημένος καθώς πέφτει από την αρχή στα δύσκολα και τον Ολυμπιακό να ξεκινάει σε ήρεμα νερά με αντιπάλους στα μέτρα του, πραγματοποιήθηκε χτες η κλήρωση των αγώνων της Α' φάσης για την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν.

ΠΑΟ: Στον όμιλο των πρωταθλητών

Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στον Γ' όμιλο ο οποίος θεωρείται φωτιά αφού θα δώσουν το «παρών» 5 πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών τους. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα, την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τη σταθερή αξία Αρμάνι Μιλάνο, την πολλά υποσχόμενη Μπάγερν Μονάχου, αλλά και την πρωτάρα στη διοργάνωση, αλλά πρωταθλήτρια στη χώρα της Τούροφ.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης, αναγνώρισε τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο Γ' όμιλος τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο της Α' φάσης. Ωστόσο, εξήγησε ότι έχει πίστη στην ομάδα του και στις δυνατότητές της, διευκρινίζοντας μάλιστα πως τα νέα δεδομένα δεν θα αλλάξουν κάτι στον προγραμματισμό της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατά ...νερά και παγίδες

Αντίθετα πιο βατό μοιάζει το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στον Δ' όμιλο όπου σε θεωρητικό επίπεδο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν φαβορί ακόμα και για την πρωτιά. Η ελληνική ομάδα θα βρει στο δρόμο της δυο ισπανικές ομάδες, την Βαλένθια και την Λαμποράλ Κούτσα, επίσης τη Γαλατάσεραϊ, τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και τη λιθουανική Νεπτούνας, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε τον εγχώριο τίτλο, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Λιετούβος.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γ. Μπαρτζώκας έκανε λόγο για έναν όμιλο που αποτελείται από ομάδες με σημαντική μπασκετική παράδοση, ενώ όπως εξήγησε καλύτερα συμπεράσματα θα βγουν όταν όλοι οι αντίπαλοι συμπληρώσουν τα ρόστερ τους.

  • Τους υπόλοιπους ομίλους συγκροτούν: Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σάσαρι, νικητής Προκριματικού Γύρου. Β' ΟΜΙΛΟΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι, Ουνικάχα, Αλμπα Βερολίνου, Τσεντεβίτα, Λιμόζ.

Σημειώνεται ότι στην επόμενη φάση προκρίνονται οι πρώτες 4 ομάδες ανά όμιλο και σχηματίζουν 2 ομίλους των 8, ενώ οι υπόλοιπες 8 της πρώτης φάσης υποβιβάζονται στο EuroCup. Οι αγώνες της Α' φάσης είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 16 Οκτώβρη και να ολοκληρωθούν στις 19 Δεκέμβρη 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ