Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «Μεγάλη Αδελφή»

Γρηγοριάδης Κώστας

Το ότι οι ΗΠΑ, ως χώρα και κοινωνία, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση μ' αυτό, που, γενικά, λέμε ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, είναι πια γνωστό στους περισσότερους. Εκείνο, που εμείς δεν ξέραμε, είναι οι διαδικασίες που απαιτούνται, για να επισκεφθεί κανείς τη χώρα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Το μάθαμε όμως χτες, με ένα τηλεφώνημα στην πρεσβεία τους, όταν η τηλεφωνήτρια, χωρίς ούτε ένα «καλημέρα» ή «περιμένετε», συνέδεσε την κλήση με αυτόματο τηλεφωνητή, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι για την έκδοση άδειας εισόδου στη χώρα, κατ' αρχήν είναι απαραίτητο να προσκομιστεί, εκτός βεβαίως από διαβατήριο, φωτογραφίες και το σχετικό παραδάκι... Πρώτον, βεβαίωση μόνιμης εργασίας, δεύτερον, εκκαθαριστικό Εφορίας, τρίτον, συμβόλαια ιδιοκτησίας ακινήτου περιουσίας, τέταρτον, βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων.

Μετά, όποιος δεχτεί να περάσει και περάσει επιτυχώς αυτήν τη διαδικασία, θα πρέπει να απαντήσει και τα σχετικά ερωτηματολόγια. Αυτά που μέχρι πριν λίγο καιρό σε ρωτούσαν από πού κρατά η σκούφια σου, για το γενεαλογικό σου δέντρο, για τις κοινωνικές σου δραστηριότητες και τη συμμετοχή σε οργανώσεις, συλλόγους και σωματεία, για τις θρησκευτικές σου κλίσεις, τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις κ.ο.κ.

Αυτή είναι η χώρα, που προβάλλουν ως πρότυπο. Σ' αυτήν τη χώρα θέλουν να μοιάσουμε αυτοί που άρχουν στη χώρα μας και για χάρη των ΗΠΑ αμφισβητούν τα δικά μας ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, τσαλαπατούν την έννοια των συνόρων και προσφέρουν άσυλο στους κομάντος που εισβάλλουν στα Βαλκάνια. Η χώρα του «Μεγάλου Αδελφού», ο οποίος πρέπει να γνωρίζει πάντα, για τους πάντες, τα πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ