Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε προχτές μνημόσυνο στον τάφο του στο Α` Νεκροταφείο για τη συμπλήρωση 38 χρόνων από τη δολοφονία του στη Θεσσαλονίκη από το παρακράτος, το παλάτι και την τότε κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας μίλησε για την προσωπικότητα και τους αγώνες του Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς και για την αναγκαιότητα της συνέχισης των αγώνων και των οραμάτων του στις σημερινές συνθήκες που η νέα ιμπεριαλιστική τάξη απειλεί την ειρήνη στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στεφάνια κατέθεσαν η ΕΕΔΥΕ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, παλιό πρωταθλητή δρόμων αντοχής Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, τα παιδιά και ο εγγονός του Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι συνοδοιπόροι του στην Α` Μαραθώνια Πορεία Μπάμπης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μαμωνάς και οι κομμουνιστές Αρκάδες της Αθήνας.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας, ο Στρατής Κουνιάς, πανεπιστημιακός, αντιπροσωπείες επιτροπών ειρήνης από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Τέλος, απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα σε περίπου 20 αθλητές που πραγματοποίησαν ειρηνοδρομία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη ξεκινώντας, από το Αγαλμα του στην Παλλήνη και καταλήγοντας στο Α` Νεκροταφείο. Τους ειρηνοδρόμους στην Παλλήνη κατευόδωσε ο δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωτσαντάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ