Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Συνεχίζουμε με συντονισμένο αγώνα

«Μπορεί η κυβέρνηση να έκανε τα πάντα, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, που στην πραγματικότητα υποβαθμίζει την ανώτατη εκπαίδευση, τα πτυχία και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, μπορεί ο κ. Ευθυμίου να νομίζει ότι στη σύνοδο της Πράγας "παρουσίασε έργο" για την προώθηση των κατευθύνσεων της Μπολόνια (δυο κύκλοι σπουδών, πιστωτικές μονάδες, υποταγή των ΑΕΙ στις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου), όμως οι αγώνες των φοιτητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλου του λαού θα καταργήσουν τους αντιδραστικούς τους νόμους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ, που χαιρετίζει τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών στο προχτεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας, το οποίο "τσαλάκωσε" για άλλη μια φορά το εκσυγχρονιστικό προφίλ της αντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ».

Η Πανσπουδαστική θεωρεί ότι οι μαζικές γενικές συνελεύσεις (παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης από τις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) και κινητοποιήσεις από συλλόγους όλης της χώρας αποδεικνύουν πως χρειάζεται το φοιτητικό κίνημα να βάλει στο περιθώριο τις προσπάθειες εκφυλισμού, καπελώματος, τις συντεχνιακές λογικές, την τακτική της κυβέρνησης να δημιουργεί μια τεχνητή αντιπαράθεση μεταξύ ΑΕΙ - ΤΕΙ. «Να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΤΕΙ, αλλά και να διεκδικήσουμε υψηλού επιπέδου Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες των φοιτητών και της πλειοψηφίας του λαού».

Καταγγέλλει, επίσης, την ΕΑΑΚ γιατί προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αγωνιστικές διαθέσεις για να «συντηρήσει το μαγαζάκι της». Συγκεκριμένα, η ΠΚΣ αναφέρεται στην προσπάθεια της ΕΑΑΚ να βαφτίσει ως Πανελλαδικό Συντονιστικό, το μάζεμα των μελών της από κάποιους συλλόγους μετά την πορεία στο χώρο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, εξηγεί ότι «αν κάποιος παρακολουθούσε αυτό το μάζεμα, θα του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς είναι δυνατόν, σε μια "συνάντηση συντονισμού", όλη η κουβέντα να γίνεται μεταξύ των συγκρουόμενων "τάσεων" της ΕΑΑΚ για το αν έπρεπε να "χτυπηθούν"με την αστυνομία, για το πώς θα λύσουν τα οργανωτικά τους προβλήματα, πώς θα αντιπαρατεθούν πιο έντονα με την Πανσπουδαστική, πώς θα υποκαταστήσουν τις γενικές συνελεύσεις με αποφάσεις δήθεν συντονιστικών ή "κέντρων αγώνα"».

Απέναντι σ' όλο αυτό το θέατρο, η Πανσπουδαστική δηλώνει ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη συνέχιση των πολύμορφων κινητοποιήσεων σε όλους τους συλλόγους και την ενίσχυση της προσπάθειας συντονισμού σε κάθε πόλη, στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων που ήδη υπάρχουν σε πολλές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Παν/μιο Θεσσαλίας, Αιγαίου, Κρήτη). Δίνει το νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 30 Μάη γιατί «ο διαρκής και προσανατολισμένος αγώνας των φοιτητών μαζί με όλο το λαό, μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών», στέλνοντας το μήνυμα ότι «η κυβερνητική πολιτική μετά το Ασφαλιστικό θα δεχτεί και νέο τσαλάκωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ