Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ασφαιρα πυρά στο ΠΑΣΟΚ

Στον έντονα καταγγελτικό λόγο καταφεύγει η ηγεσία του ΣΥΝ για να ενισχύσει το αντιπολιτευτικό της «προφίλ» έναντι του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να κρύβει την επιδίωξή της να προσεταιριστεί κομμάτι της εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος και ταυτόχρονα να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την ολοφάνερη σύμπτωση σε πολιτικές θέσεις.

Στα πλαίσια αυτής της τακτικής πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα στις δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Κωνσταντόπουλος, αναλώνεται σε καταγγελίες, κατά τρόπο εσκεμμένα ασαφή, σε ανέξοδες διαπιστώσεις προβλημάτων, οι οποίες σχεδόν πάντα συνοδεύονται από την πρόταση - απαύγασμα αοριστίας - «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

Πιστός σ' αυτή την τακτική, και χτες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του Συνασπισμού επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σημίτη, λέγοντας πως «βρίσκεται μαζί με τους μηχανισμούς και τους δείκτες της αγοράς, με αριθμούς και ανταγωνισμούς συμφερόντων, με τους έχοντες», αφήνοντας απέξω «την κοινωνία, τους πολίτες, τα προβλήματα της ζωής, την αδικία, την ανισότητα, την ανασφάλεια».

Την ίδια στιγμή και παρότι η κατάσταση αντιπαράθεσης και σύγκρουσης στο εσωτερικό του κόμματος έχει ομαλοποιηθεί, στελέχη του ΣΥΝ, που πρόσκεινται στην «ανανεωτική συσπείρωση», δε χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν στην ηγεσία ότι η τακτική που ακολουθεί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι λανθασμένη και ότι είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από όσα χωρίζουν τα δύο κόμματα.

Ετσι, χτες η Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας 9.61», δήλωσε πως η υπόθεση της σύγκλισης της ευρύτερης Αριστεράς (ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ) είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως τέτοια. «Το θέμα είναι προγραμματικό», ανέφερε, «υπάρχει κοινή προγραμματική βάση; Και νομίζω ότι αν ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον Συνασπισμό και τις κινήσεις που κινούνται σ' αυτό το χώρο, θα δούμε αν υπάρχουν. Εγώ ισχυρίζομαι ότι θα υπάρχουν κοινά σημεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ