Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ
Κόντρα στην αποχαύνωση και την υποκουλτούρα

Με κεντρικό σύνθημα «Κόντρα στην αποχαύνωση και την υποκουλτούρα, απαντάμε αγωνιστικά, δημιουργικά», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη το 2ο Πολιτιστικό Διήμερο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στο ΤΕΙ Πειραιά.

Η πρωτοβουλία αυτή της Πανσπουδαστικής, η οποία ξεκίνησε πέρσι, συνεχίστηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τους σπουδαστές. Τα παιδιά της Πανσπουδαστικής δημιούργησαν, βάζοντας το μεράκι τους, τη φαντασία τους και παίρνοντας σειρά πρωτοβουλιών και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλίες από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα της σχολής, καθώς και ομιλία με θέμα την ειρήνη στη «νέα τάξη πραγμάτων». Επίσης, παρουσιάστηκε σκίτσο, όπου οι σπουδαστές που το δημιούργησαν εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, προβολή ταινιών, καθώς και τουρνουά σκάκι, τάβλι και μπάσκετ με μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών.

Θέλοντας η Πανσπουδαστική να δηλώσει την αλληλεγγύη της στο Λαό της Επανάστασης, στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο, φιλοξενήθηκε στο χώρο περίπτερο του Συνδέσμου με έκθεση αφίσας. Επίσης, υπήρχε και περίπτερο για τα «Λευκά Κελιά» στην Τουρκία με πλούσιο υλικό και αφίσες.

Τα μέλη της Πανσπουδαστικής ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για το 3ο Πολιτιστικό Διήμερο, στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα ότι και μέσα από άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις θα αναδείξουν την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία της νεολαίας, για έναν πολιτισμό που θα σημαίνει έναν άλλο τρόπο ζωής, αγωνιστικό, διεκδικητικό, κόντρα στις λογικές της ιλουστρασιόν υποκουλτούρας και των αδιεξόδων που βάζει το σημερινό σύστημα.

Το «ταξίδι» του 2ου Πολιτιστικού Διημέρου της Πανσπουδαστικής θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο κτίριο «Σαρακάκη» και την Τετάρτη και Πέμπτη στο ΤΕΙ Αθήνας.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους σπουδαστές είναι η ειρήνη, ο «τρομονόμος», τα δικαιώματα της νεολαίας, αλλά και τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, στους χώρους θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου. Θα υπάρχουν ακόμη θεατρικά σκετς, ενώ θα πραγματοποιηθούν και τουρνουά μπάσκετ, τάβλι και σκάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ