Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποτρέψουμε την επιχείρηση αποχαύνωσης

«Μια "ριζοσπαστική" προσέγγιση του προβλήματος της ναρκω-εξάρτησης που απειλεί τη νεολαία, ήρθε πάνω στην ώρα που ολόκληρος ο λαός μας βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψει τη βάρβαρη επίθεση που γίνεται στα εργασιακά, ασφαλιστικά, στα κοινωνικά του δικαιώματα και στις δημοκρατικές του ελευθερίες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

«Νοιάζονται δήθεν για την απεξάρτηση του χρήστη από το εμπορικό κύκλωμα, αλλά καμία αναφορά στην έννοια έστω της πρόληψης», τονίζει η ΟΓΕ επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση, που σημαίνει απλά τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στηρίζεται στις ευλογίες του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου αλλά και στη διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ο οποίος υποτίθεται δημιουργήθηκε για την πρόληψη και την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η ΟΓΕ καταγγέλλει τις πολιτικές της κυβέρνησης που ακολουθούν πιστά τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ μέσα στη Νέα Τάξη πραγμάτων. «Ενας από αυτούς τους στόχους, υπογραμμίζει, είναι και η συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής. Γι' αυτό η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψη. Πρόληψη που θα στοχεύει στην εξάλειψη όλων εκείνων των κοινωνικών αιτίων που ευθύνονται για την εξάπλωση και συντήρηση της ναρκω-κουλτούρας. Πρόληψη που θα στοχεύει στη θεραπεία των εξαρτημένων και στην κοινωνική τους επανένταξη».

Καταγγέλλει επίσης τους κυβερνητικούς και τους άλλους πολιτικούς παράγοντες που προωθούν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών στο όνομα των «ατομικών δικαιωμάτων» και των «ατομικών ελευθεριών».

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της χώρας να απορρίψουν, να καταγγείλουν και να αντιδράσουν οργανωμένα στην προσπάθεια ναρκοθέτησης των συνειδήσεων και να διεκδικήσουν όλες μαζί τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων στη δουλιά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, μέσα από την πρωτογενή πρόληψη. Καταλήγοντας, καλεί όλους και όλες «να μην τους επιτρέψουν την επιχείρηση διεύρυνσης του πελατολογίου και της παθητικότητας και της αποχαύνωσης σε μια εποχή που απαιτεί ενημερωμένους, απείθαρχους, απαιτητικούς, ενεργούς πολίτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναφορά στη Βουλή για τους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης» (2019-04-12 00:00:00.0)
Το μέλλον των νέων γυναικών δεν ανήκει στη ναρκω-κουλτούρα (2016-06-25 00:00:00.0)
Η νεολαία να πει πιο δυνατά όχι σε όλα τα ναρκωτικά (2012-05-12 00:00:00.0)
Η νεολαία να πει πιο δυνατά όχι σε όλα τα ναρκωτικά (2012-05-12 00:00:00.0)
ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑΡΚΩ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ενάντια στο λαό και τα παιδιά μας (2011-08-04 00:00:00.0)
Απαιτεί ριζική αντιμετώπιση (2004-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ