Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται με θάνατο

«Αρνούμαστε το διαχωρισμό σε "σκληρά και μαλακά" ναρκωτικά, την υποκατάσταση των εξαρτησιογόνων ουσιών, την επέκταση των προγραμμάτων συντήρησης και τις επιλογές της κυβέρνησης προς τη σταδιακή νομιμοποίηση των ουσιών. Δεν επιλέγουμε την εξάρτηση, δεν επιλέγουμε το βαθμό υποταγής και κοινωνικής αναχώρησης. Αντιστεκόμαστε στον πλαστό προοδευτισμό της αποποινικοποίησης».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία, την ανασφάλεια, τις ταξικές διακρίσεις στη μόρφωση και σε όλες τις ανθρώπινες ανάγκες και δικαιώματα, σε μια Ελλάδα όπου κυριαρχεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και νομιμοποιείται η βίαιη καταστολή των κοινωνικών αγώνων.

«Καταγγέλλουμε - τονίζει το ΕΣΥΝ - την κυβερνητική πολιτική, που, αντί να θεσμοθετεί μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη, τη θεραπεία των εξαρτημένων, την κοινωνική τους επανένταξη και την εξασφάλιση της εργασίας, επεκτείνει τα προγράμματα διαχείρισης και συντήρησης της εξάρτησης με τη χορήγηση υποκατάστατων, διευκολύνει με νομοθετήματα την απρόσκοπτη διακίνηση των "μικροεμπόρων", αμβλύνει την ποινική μεταχείριση των διακινητών στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά και μορφωτικά ιδρύματα και προετοιμάζει τη νομιμοποίηση της τοξικοεξάρτησης με την επίσημη επιχορήγηση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της ηρωίνης και όλων των ουσιών, χρησιμοποιώντας την ιατρική και το γιατρό ως Δούρειο Ιππο για την εξάπλωση και ελεύθερη χρήση σταδιακά των ναρκωτικών».

«Η ελληνική κοινωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση, θέλει να είναι και θα μείνει ελεύθερη από ναρκωτικά. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες και πρακτικές έχουν σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης... Στόχος τους είναι η νεολαία και η δράση της. Η απελευθέρωση των ναρκωτικών και η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι ο καθρέφτης του βάρβαρου και απάνθρωπου καπιταλισμού και της νέας τάξης πραγμάτων».

Απαιτούμε, τονίζει το ΕΣΥΝ, σοβαρή, συστηματική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάπλωσης, της χρήσης και της εξάρτησης από ουσίες. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένων και ουσιαστικών μέτρων για τη χρηματοδότηση, ενίσχυση και επέκταση των στεγνών προγραμμάτων θεραπείας και επανένταξης, για την ανθρώπινη αντιμετώπιση των εξαρτημένων χρηστών και στήριξή τους, με αποκλειστικό στόχο τη θεραπεία τους και μόνο. Οι κυβερνητικοί και άλλοι κοινωνικοί και πολιτικοί «παράγοντες» να πάψουν αμέσως την επικίνδυνη και απάνθρωπη προπαγάνδα περί χορήγησης ηρωίνης από το επίσημο κράτος, με το ψευδοεπιχείρημα του «τελευταίου σταδίου» της εξάρτησης. Ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται με θάνατο. Ο φαύλος ανθρωπισμός τους δε θα πείσει κανέναν.

Καταλήγοντας το ΕΣΥΝ καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς, τις οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, του φιλειρηνικού και του γυναικείου κινήματος καθώς επίσης και τους συλλόγους ιατρικής - φαρμακευτικής και των άλλων επαγγελμάτων υγείας να αντιδράσουν στην υποθήκευση του μέλλοντος, να σταθούν ενωμένοι, ανυποχώρητοι, αντιμέτωποι προς κάθε μορφή κοινωνικής αφασίας, παράδοσης, υποταγής και εξάρτησης, επισημαίνοντας: «Εμείς θα κάνουμε υπόθεση δική μας την ανατροπή των αιτιών που οδηγούν τα νιάτα στην αποχαύνωση και το θάνατο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κλείσει τώρα ο ΧΕΧ και να μη δημιουργηθεί άλλος (2022-04-20 00:00:00.0)
Να ορθωθεί ένα ισχυρό και μαζικό κίνημα κατά των ναρκωτικών (2015-03-06 00:00:00.0)
Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι αγώνας για τη ζωή (2011-08-06 00:00:00.0)
Ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στο θάνατο (2001-06-20 00:00:00.0)
"ΜΙΚΡΟΣ" ΘΑΝΑΤΟΣ - "ΜΕΓΑΛΟΣ" ΘΑΝΑΤΟΣ (1999-03-24 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο συμβιβασμό με το θάνατο (1997-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ