Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας για κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία της χώρας μας να παλέψει «για μια κοινωνία με ελεύθερους ανθρώπους και όχι για μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά», γιατί «η μετατροπή του κράτους σε πρεζέμπορα - διακινητή ναρκωτικών, είναι η άλλη όψη του κράτους - χωροφύλακα».

Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κοινή πρόταση των πέντε βουλευτών.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

«Την κοινή πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού, για τη νομιμοποίηση της διακίνησης και της χρήσης των ναρκωτικών, μόνο σαν πρόκληση μπορεί να την εκλάβει η νεολαία που κατά χιλιάδες κατέβηκε τα τελευταία χρόνια στους δρόμους να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλιά και τη ζωή.

Οι προτάσεις που καταθέτουν είναι τόσο σάπιες, όσο υποκριτικές είναι οι ευαισθησίες που επικαλούνται. Η μετατροπή του κράτους σε πρεζέμπορα - διακινητή ναρκωτικών, είναι η άλλη όψη του κράτους - χωροφύλακα. Που εξαντλεί την "ευαισθησία" του μπροστά στο "δικαίωμα" τάχα της αυτοκαταστροφής και της αθλιότητας, ενώ εξαντλεί την αγριότητά του μπροστά στο δικαίωμα της διεκδίκησης και του αγώνα μιας ευτυχισμένης ζωής.

Ναρκωτικά και εξάρτηση σημαίνουν καταστροφή της προσωπικότητας, της συνείδησης και της κοινωνικότητας του ανθρώπου. Γι' αυτό και τα δάκρυα που χύνουν όσοι ψήφισαν ή συναίνεσαν, φωναχτά ή σιωπηρά, στο ιδιώνυμο για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, στους νόμους - λαιμητόμους για την Παιδεία και τις εργασιακές σχέσεις, στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα, είναι κροκοδείλια δάκρυα.

Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου είναι ένα ακόμα βήμα σε μια πορεία που στοχεύει να προετοιμάσει το έδαφος στην ελληνική κοινωνία, ώστε να ολοκληρωθεί η στροφή της επίσημης κυβερνητικής πολιτικής, που ξεκίνησε το 1993, και στα πλαίσια των οδηγιών της ΕΕ σκοπό της έχει όχι την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά την αντιμετώπιση κάποιων φαινομένων που συνοδεύουν το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, όπου έχουν εφαρμοστεί, δεν είναι βέβαια άλλο από την επέκταση της τοξικομανίας.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία της χώρας μας να παλέψει για μια κοινωνία με ελεύθερους ανθρώπους και όχι για μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά. Να στριμώξει την κυβέρνηση με τον αγώνα για τα δικαιώματά μας στη δουλιά, στη μόρφωση, στη ζωή. Να απαιτήσει να αναπτυχθεί ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης στους χώρους της εκπαίδευσης, της δουλιάς και στις γειτονίες. Να στηριχτούν οι σημερινές και να δημιουργηθούν νέα θεραπευτικά προγράμματα, ώστε να καλυφτούν οι σημερινές, μεγάλες ανάγκες. Να στηριχτούν από το κράτος οι νέοι που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης. Να αλλάξει το σημερινό απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που αφήνει σοβαρά περιθώρια στη διακίνηση ναρκωτικών και στους εμπόρους, ενώ εξαντλεί την αυστηρότητά του στον εξαρτημένο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ