Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσφέρει υπηρεσίες

Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή! Ο Τσίπρας χαρακτηρίζει επαναστατικά τα Συντάγματα των καπιταλιστικών κρατών του ευρωπαϊκού Νότου και καταγγέλλει τη «νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση που λαμβάνει χώρα σήμερα στον ευρωπαϊκό Νότο» και η οποία «δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με τα συντάγματα αυτά σε λειτουργία»!

Δεν πρόκειται για λάθος ή για λεκτικές υπερβολές απ' αυτές που συνηθίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, που αρέσκονται στους βερμπαλισμούς γιατί τα Συντάγματα είναι αντιλαϊκά. Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια εξιδανίκευσης μιας προηγούμενης φάσης του καπιταλισμού και καλλιέργειας της νοσταλγίας του στους λαούς. Να κοιτάνε πίσω, όταν το επίπεδο της ζωής τους ήταν λίγο καλύτερο απ' ό,τι σήμερα, αλλά πάντα υπολειπόταν απ' τις ανάγκες και τις δυνατότητες του πλούτου που παρήγαγαν. Να κοιτάνε πίσω, για να μην κοιτάξουν μπροστά. Να χαμηλώνουν απαιτήσεις και να μην τοποθετούν τον πήχη των αναγκών τους εκεί όπου μπορούν, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής για την κάλυψή τους.

Να εξιδανικεύει ο λαός τους εκμεταλλευτές του, να στοιχίζεται κάτω απ' τις σημαίες του, να παραμυθιάζεται ότι μπορεί η «αντεπανάσταση» να ανακοπεί... Γι' αυτό τα λέει αυτά ο Τσίπρας, προσφέροντας για πολλοστή φορά καλές υπηρεσίες σε όσους κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ