Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεταθέσεις Ειδικής Αγωγής

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας μεταθέσεις στην Ειδική Αγωγή, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τις 191 αιτήσεις που εξετάστηκαν, 90 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ποσοστό 47,12%) μετατίθενται σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ). Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται σε ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ ή σε ΚΕΔΔΥ, καλούνται να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιοχής μετάθεσής τους ή στο ΚΕΔΔΥ μετάθεσής τους από 21 έως 24 Ιούλη.

Στο μεταξύ με ευχολόγια το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται όλο αυτό το διάστημα στην κάλυψη των κενών στα σχολεία το Σεπτέμβρη, αφού η ίδια η ηγεσία του τα υπολογίζει σε περισσότερα από 20.000, αποδίδοντας τον αριθμό αυτό και στο κύμα συνταξιοδοτήσεων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μόλις 212 διορισμούς - κοροϊδία (112 στην Πρωτοβάθμια και 100 στη Δευτεροβάθμια). Δηλώνοντας ότι σκοπεύει να καλύψει το μεγάλο ποσοστό των κενών με πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Δηλαδή με εκπαιδευτικούς - εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, χωρίς πλήρη δικαιώματα, διαιωνίζοντας έτσι το καθεστώς των κενών και επεκτείνοντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ