Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επισκέψεις στο Μουσείο Μακρονήσου

Από την εκδήλωση της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής, στον κήπο του Μουσείου
Από την εκδήλωση της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής, στον κήπο του Μουσείου
Γέμισε με νιάτα το περασμένο Σάββατο το Μουσείο Μακρονήσου, στον Κεραμεικό. Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ επισκέφτηκαν διαδοχικά το Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) Γρηγόρη Ριζόπουλο και την γραμματέα της ΠΕΚΑΜ, Γεωργία Μαχαίρα.

Οι νέοι της ΚΝΕ άκουσαν για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κολαστήριο της Μακρονήσου και την αταλάντευτη στάση κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών απέναντι στα βασανιστήρια και τις πιέσεις, που απέρρεε από τη βαθιά πίστη στο σκοπό της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η επίσκεψη της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής ολοκληρώθηκε με μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση στον όμορφο κήπο του Μουσείου με ποιήματα και τραγούδια του αγώνα που επιμελήθηκαν τα μέλη της ΚΝΕ.

Στο τέλος και των δυο επισκέψεων μοιράστηκε στους συμμετέχοντες CD με το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένη από τον Θάνο Μικρούτσικο.


Από την επίσκεψη της Οργάνωσης Πειραιά
Από την επίσκεψη της Οργάνωσης Πειραιά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ