Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη της Ομάδας Φιλίας της Βουλής στην παλαιστινιακή πρεσβεία

Η Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης της Βουλής επισκέφθηκε χτες την παλαιστινιακή πρεσβεία, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον παλαιστινιακό λαό. Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Σπύρο Χαλβατζή (ΚΚΕ) και τους βουλευτές Βασίλη Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστα Τριαντάφυλλο (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), συναντήθηκε με τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπασί, μεταφέροντάς του τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα καταδίκης για τη βάρβαρη και δολοφονική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα. Η αντιπροσωπεία των βουλευτών εξέφρασε ρητή θέση για ταχύ τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων και βομβαρδισμών, δηλώνοντας τη στήριξή της προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον πρέσβη αναφορικά με την πρόθεσή της να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συγκληθεί εκτάκτως η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για το ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σε διπλωματικό επίπεδο.

  • Χτες το βράδυ επίσης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ από παλαιστινιακές οργανώσεις στη χώρα μας και άλλες οργανώσεις που κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το Ισραήλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ