Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ
Αλλαγή διοίκησης στο φόντο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία

Συνεχίζονται οι αλλαγές διοικήσεων σε κρίσιμα πόστα του ΝΑΤΟ ενόσω οξύνεται η αντιπαράθεση του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία για τη διείσδυση και τον έλεγχο στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Σε αυτό το πλαίσιο αλλαγή διοίκησης έγινε την Τρίτη στη Συμμαχική Διακλαδική Διοίκηση (Allied Joint Force Command, JFC) στο στρατηγείο της λυκοσυμμαχίας στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου υπηρετεί στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από είκοσι χώρες.

Διοικητής του JFC, αλλά και των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική ανέλαβε ο Αμερικανός ναύαρχος Mark Ferguson στη θέση του Bruce W. Clingan. Στην ομιλία του στην τελετή αλλαγής διοίκησης, ο Ferguson, που θα είναι ο 28ος Αμερικανός αξιωματικός που αναλαμβάνει τη διοίκηση του JFC, είπε μεταξύ άλλων: «Οπως έχει δείξει η ιστορία, το ΝΑΤΟ παραμένει το θεμέλιο της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ (...) Είμαι προσηλωμένος στην παραπέρα ενίσχυση της Συμμαχίας και στη συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνουμε μια θετική δύναμη για τη σταθερότητα και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή»...

Τι σημαίνουν τα παραπάνω στην πράξη, εξηγεί το ίδιο το ανακοινωθέν του στρατηγείου: «Ως διοικητής του JFC Naples, ο Ferguson θα προετοιμάσει, θα σχεδιάσει και θα διεξαγάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα της ειρήνης, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών - μελών της Συμμαχίας και της ελευθερίας των θαλασσών και των οικονομικών ζωτικών οδών σε όλη την ζώνη επιχειρήσεων του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης και πέραν αυτής. (!!!) Οι επιχειρησιακές ευθύνες του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και αποστολές εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ