Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου το πολιτιστικό διήμερο

...και πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις
...και πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και με προσέλευση μαθητών και γονιών, αλλά και άλλων κατοίκων της πόλης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεμίζοντας τους διοργανωτές με αισιοδοξία.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πάρκο Γεωργιάδη την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη. Και τις δυο μέρες, τα μικρά παιδιά απόλαυσαν στον παιδότοπο το θεατρικό παιχνίδι παρέα με τους εμψυχωτές εκπαιδευτικούς, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, ζωγράφισαν, δημιούργησαν πήλινα αριστουργήματα. Τα μεγαλύτερα έπαιξαν σκάκι, ping - pong και έφτιαξαν graffiti.

Στο χώρο υπήρχαν περίπτερα του ΚΕΘΕΑ, των Συλλόγων Γονέων, της Ενωσης, της Ειδικής Αγωγής, των μαθητών, της ΟΓΕ, όπου οι επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσα από σκίτσα και κείμενα για τα ζητήματα της Παιδείας, για το πώς ονειρεύονται γονείς, δάσκαλοι και μαθητές την Παιδεία των σύγχρονων αναγκών.

Στη σκηνή του διημέρου πέρασαν διάφορα μαθητικά μουσικά σχήματα που έπαιξαν κρητικά, ρεμπέτικα, ροκ και λαϊκά τραγούδια, έγιναν επιδείξεις χορού και πολεμικών τεχνών από μαθητές, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η ομάδα «ΑΡΙΑΔΝΗ» του ΚΕΘΕΑ με ένα μουσικό χορευτικό παραμύθι.

Τις δυο μέρες των εκδηλώσεων έγιναν δυο συζητήσεις. Η πρώτη αφορούσε τα ναρκωτικά και όλες τις εξαρτήσεις και διεξήχθη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Γονέων Ηρακλείου, του ΚΕΘΕΑ, επιστημόνων από το Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς κι ενός μαθητή. Αντίστοιχα, τη δεύτερη μέρα έγινε συζήτηση για τα βάσανα που φέρνει η κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική σε μαθητές και γονιούς και διατρανώθηκε η θέληση όλων να παλέψουν για ένα σχολείο στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά...
θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά...
Διοργανωτές και συμμετέχοντες υποσχέθηκαν καλύτερη συνέχεια το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και προετοιμασία όλη τη χρονιά, ώστε να έχουν οι μαθητές ένα διαρκές βήμα δημιουργίας. Ολοι έδωσαν ραντεβού από Σεπτέμβρη στους αγώνες για καλύτερο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο!


Επίδειξη πολεμικών τεχνών...
Επίδειξη πολεμικών τεχνών...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ σε πολλές πόλεις (2022-06-28 00:00:00.0)
Ποικιλόμορφες δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (2022-06-22 00:00:00.0)
Πετυχημένο για άλλη μια χρονιά το πολιτιστικό της διήμερο (2016-07-20 00:00:00.0)
Δράσεις ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών (2015-06-24 00:00:00.0)
Διήμερο για Ιράκ και Παλαιστίνη (2003-10-11 00:00:00.0)
Διήμερο για τα ναρκωτικά (1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ