Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η εκπαίδευση ΑμΕΑ επιβάλλει κονδύλια και κατάλληλα μέσα

Τη δέσμευση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη - ότι θα καταθέσει άμεσα αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας για την εξασφάλιση κονδυλίου και εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε δύο φοιτήτριες με Ειδικές Ανάγκες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους - απέσπασαν χτες το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι και εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Βιολογικού και Φαρμακευτικής μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων προχώρησαν χτες σε νέα κινητοποίηση στην πρυτανεία του Ιδρύματος, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για τη φοιτήτρια του Μαθηματικού με προβλήματα όρασης που αναγκάζεται να αντιγράφει τα βιβλία, καθώς στο Ιδρυμα δεν υπάρχουν βιβλία σε γραφή Braille (σύστημα ανάγνωσης και γραφής των τυφλών με την αφή) και για τη φοιτήτρια του Βιολογικού που εκκρεμεί η μετεγγραφή της από την Πάτρα, καθώς στο Ιδρυμα δεν υπάρχει μεταφραστής για τη νοηματική γλώσσα. Χτες ο πρύτανης του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτημα για τη χορήγηση κρατικού κονδυλίου, προκειμένου να εξασφαλιστούν βιβλία Braille, μεταφραστής και να προχωρήσει άμεσα η μετεγγραφή.

Προχτές, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη διάταξη του νόμου 2009 με την οποία επιτρεπόταν σε ορισμένα Πανεπιστήμια να μη δέχονται φοιτητές λόγω αναπηρίας, φωτογραφίζοντας ως υπαίτιους τα ιδρύματα, ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση του τυφλού φοιτητή στο ΑΠΘ.

Χτες ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό επισήμανε το αυτονόητο, ότι υπάρχει η δυνατότητα να σπουδάσει ένα παιδί με Ειδικές Ανάγκες «αν το υπουργείο μας υποστηρίξει με το να μας στείλει ειδικό προσωπικό και χρήματα για να έχουμε τα κατάλληλα μέσα», πράγμα που είχε ζητήσει με έγγραφό του στις 20 Φλεβάρη στον προηγούμενο υπουργό χωρίς να πάρει απάντηση, αλλά και στο σημερινό υπουργό από τον οποίο αναμένει την απάντησή του. Την Τρίτη, φοιτητικοί σύλλογοι και αναπηρικό κίνημα θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να πάρουν σαφείς απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ