Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Γεωργίας

Παρέμβαση τού βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη σε Επερώτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα

Προσπάθεια άκρατης ωραιοποίησης της κατάστασης της ελληνικής γεωργίας και των αγροτών της χώρας μας έκανε χτες στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, μιλώντας σε Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΝ για τα προβλήματα των αγροτών.

Η προσπάθεια αυτή έκανε το βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη στην παρέμβασή του να παρατηρήσει ότι ο υπουργός με όσα είπε μάλλον αναφέρεται σε άλλη χώρα. Στα λεγόμενα του υπουργού ότι αυξήθηκε το αγροτικό εισόδημα, ο Σπ. Στριφτάρης είπε ότι το εισόδημα των αγροτών είναι μόλις το 60% του εισοδήματος του υπόλοιπου λαού, ενώ στους κομπασμούς για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, τον κάλεσε να ανακοινώσει πόσα από αυτά εγκρίθηκαν. Οσο δε, για τα μεγάλα λόγια περί της βιοτεχνολογίας, κάλεσε τον υπουργό να αναρωτηθεί σε ποιου την υπηρεσία βρίσκεται όλη η υπόθεση της βιοτεχνολογίας και ποιος καρπώνεται τα όποια αποτελέσματά της.

Η έπαρση της κυβέρνησης δεν είναι τωρινό φαινόμενο, παρατήρησε και υπενθύμισε στον υπουργό ότι σε ανάλογη συζήτηση στη Βουλή πριν από επτά χρόνια, ο τότε υπουργός τα ίδια έλεγε, πως δηλαδή «πάνε καλά οι αγρότες» αλλά η πραγματικότητα τον διέψευσε. Υστερα ξέσπασαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση, αφού προσπάθησε να ισχυριστεί ότι αυτές ήταν υποκινούμενες στη συνέχεια τις χτύπησε άγρια για να περάσει τις αντιαγροτικές της πολιτικές.

Μια από αυτές είναι και ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι που είναι ο χειρότερος που υπάρχει, αφού τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας για τους Ελληνες παραγωγούς θα μπορούν να φθάνουν μέχρι και το 100%.

Ολες αυτές οι πολιτικές, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχουν οδηγήσει στο χτύπημα της εγχώριας αγροτικής παραγωγής και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια μειώθηκε η αυτάρκεια της χώρας μας σε μία σειρά προϊόντα, όπως το χοιρινό, το βοδινό, τα πουλερικά, ο καπνός και το βαμβάκι. Οι επιλογές της ΕΕ, κατέληξε, τις οποίες ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, οδηγούν σε περικοπή κονδυλίων που πήγαιναν στον αγροτικό τομέα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άλλες κοινές πολιτικές, όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ