Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
«Σταδιακή νέκρωση» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τα «καυτά» προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας αναδεικνύει το σωματείο εργαζομένων, θέτοντας τη διοίκηση προ των ευθυνών της, αφού στηρίζει κι εφαρμόζει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική. Ανάμεσα σε άλλα τονίζει το σωματείο:

«Το "υπέροχο προσωπικό" που τονίζει κάθε φορά στις δηλώσεις του ο κ. Διοικητής του ΓΝ Μεσσηνίας είναι το ίδιο προσωπικό για το οποίο πριν λίγες βδομάδες με υπερβάλλοντα ζήλο εξέδωσε τις ποσοστώσεις προκειμένου να "αξιολογηθεί" με έναν αντιδραστικό νόμο που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία μια νέας δεξαμενής διαθεσιμότητας, νέες περικοπές σε μισθούς.

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μόνο "ζωντανός οργανισμός" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό καθημερινά οδηγούν σε σταδιακή νέκρωση μια σειρά από κλινικές και τμήματα. Τραγική είναι η κατάσταση στην Καρδιολογική Κλινική, όπου πλέον οι ανάγκες καλύπτονται με "δανεικούς" νοσηλευτές από τα Τακτικά Ιατρεία του νοσοκομείου για τις πρωινές ώρες, αντί να υπάρχει σταθερό κι επαρκές προσωπικό για τη φροντίδα των ασθενών.

Στην Ορθοπεδική Κλινική το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει το κυκλικό ωράριο, στην Ψυχιατρική παραμένουν οι σοβαρές παραλείψεις σε μέτρα ασφαλείας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό, αλλά πλέον παρουσιάζεται και σοβαρό πρόβλημα με την κάλυψη του κυκλικού ωραρίου.

Στη ΜΕΘ αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για τρεις διασωληνωμένους ασθενείς, στο Χειρουργείο μειώθηκαν οι αίθουσες προκειμένου να βγουν οι στοιχειώδεις άδειες, στο Αναισθησιολογικό μετά βίας καταρτίζεται πρόγραμμα. Κι αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα εργαστήρια και στο Ακτινολογικό, όπου με υπερεργασία καλύπτονται οι βάρδιες.

Σχεδόν όλο το προσωπικό που απασχολείται σε κυκλικό ωράριο υφίσταται μια εξαντλητική κατάσταση, με προγράμματα εργασίας που παραβιάζουν κάθε νομοθεσία για το νόμιμο ωράριο - οφείλονται αμέτρητα ρεπό και άδειες, ενώ φτάσαμε στον Αύγουστο και υπάρχει προσωπικό που του οφείλονται άδειες από το προηγούμενο έτος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι επικίνδυνες συγχωνεύσεις κλινικών με πρόσχημα την πανδημία (2021-10-19 00:00:00.0)
Το πανδημικό κύμα φουσκώνει και οι ελλείψεις γιγαντώνονται (2021-07-23 00:00:00.0)
Σύσκεψη με τους νοσηλευτές στο ΠΑΓΝΗ (2018-10-25 00:00:00.0)
«Συνθήκες πολέμου» για ασθενείς κι εργαζομένους (2014-07-13 00:00:00.0)
Οι περικοπές «σβήνουν» τον ειδικό χαρακτήρα του νοσοκομείου (2014-01-26 00:00:00.0)
Να φύγουν οι κάμερες - χαφιέδες (2005-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ