Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για το θάνατο τεχνίτη στο δήμο Θεσσαλονίκης

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το θάνατο του εργάτη που τραυματίστηκε σε «ατύχημα» που έγινε στις 21 / 7 στο Μηχανουργείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο τεχνίτης, πατέρας δυο παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου του έγινε αφαίρεση σπλήνας και παρέμεινε στην εντατική με μηχανική υποστήριξη. Την Τρίτη 29 / 7, ενώ είχε λάβει εξιτήριο και ετοιμαζόταν να φύγει από το νοσοκομείο, κατέληξε.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του ΚΚΕ, «δεν είναι η πρώτη φορά που στο Μηχανουργείο του δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνεται εργατικό ατύχημα, ενώ συνολικά στις υπηρεσίες του δήμου υπάρχει εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Γι' αυτό τεράστιες είναι οι ευθύνες και της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, που στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων απαξιώνει τις υπηρεσίες του δήμου, αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Αναδεικνύονται όμως και οι εγκληματικές ευθύνες και των κυβερνήσεων για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την παντελή έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων».

Το ΚΚΕ απαιτεί: Τη διερεύνηση των συνθηκών τραυματισμού του εργαζομένου και την απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους. Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων στήριξης της οικογένειας του εργαζομένου. Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής και την τήρησή τους, ώστε να μην επαναληφθεί τραυματισμός ή θάνατος εργαζομένου στις υπηρεσίες του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ