Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με 28μελή αποστολή η Ελλάδα στο Βερολίνο

Από τις 13 μέχρι τις 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Με την ελληνική ομάδα θα συμμετάσχουν συνολικά 28 αθλητές και αθλήτριές μας, στην κολύμβηση, τη συγχρονισμένη κολύμβηση, τη μαραθώνια κολύμβηση και τις καταδύσεις. Τα αγωνίσματα της κολύμβησης θα διεξαχθούν τις ημέρες 18 με 24 Αυγούστου και οι κολυμβητές της ελληνικής αποστολής είναι οι: Κρίστιαν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Στέφανος Δημητριάδης, Κώστας Μαρκόζης, Γιάννης Καρπουζλής, Χρήστος Κατραντζής, Κρίστελ Βουρνά, Μαριάννα Λυμπερτά, Κέλλυ Αραούζου.

Για την ελληνική κολύμβηση είναι η 22η συμμετοχή σε αντίστοιχη διοργάνωση, αρχής γενομένης από το 1958 στη Βουδαπέστη. Συνολικά έχουν μετάσχει 127 αθλητές, με τις Μαριάννα Λυμπερτά και Τόνια Μαχαίρα τις περισσότερες (7) φορές. Η Ελλάδα, με πρώτο μετάλλιο το 2002 (Βερολίνο), έχει κατακτήσει συνολικά 16 Μετάλλια (2 χρυσά, 3 ασημένια και 11 χάλκινα). Στις μεγάλες αποστάσεις και τη μαραθώνια κολύμβηση (13-17/8) θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι αθλητές μας με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 10χλμ. Σπύρο Γιαννιώτη να ηγείται της ελληνικής ομάδας, πλαισιωμένος από τον Αντώνη Φωκαΐδη, τον Γιώργο Αρνιακό και την Κέλλυ Αραούζου, η οποία θα «πέσει» και στην πισίνα.

Αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή για την Ελλάδα, συνεχώς από το 2006, με 7 Μετάλλια συνολικά, 2 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα. Τέσσερις θα είναι και οι αθλητές μας που θα μετάσχουν στις καταδύσεις που έχουν προγραμματιστεί από τις 18 μέχρι τις 24 Αυγούστου. Την ομάδα συγκροτούν οι Στέφανος Παπαρούνας, Μιχάλης Φαφαλής, Ιουλιάνα Μπανούση και η Ελένη Κατσούλη.

Αυτή είναι η 16η ελληνική συμμετοχή για το άθλημα των Καταδύσεων, συνεχόμενα από το 1985 (Σόφια), με 23 ατομικές συμμετοχές (7 φορές ο Θωμάς Μπίμης).

Τέλος η 12άδα της συγχρονισμένης κολύμβησης συγκροτείται από τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία - Ελλη - Λέλα Αλζιγκούζη - Κομινέα, Δέσποινα Τζώρτσου, Σοφία Τσιπουρίδη - Παρασκευοπούλου, Φλωρεντία Μάντζιου, Αθανασία Τσόλα, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Σοφία - Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Πολυξένη Σαραντίδη και Δανάη Δεληγιάννη.

Για τη Συγχρονισμένη είναι η 13η συμμετοχή από το 1991 (Αθήνα) συνεχόμενα. Εχουν μετάσχει συνολικά 64 αθλήτριες (7 φορές η Χριστίνα Θαλασσινίδου) και έχουμε κατακτήσει συνολικά 5 μετάλλια, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ