Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Σήμερα η απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Από την κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανεργίας, το περασμένο φθινόπωρο
Από την κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανεργίας, το περασμένο φθινόπωρο
Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, ενάντια στην καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εργοδοτική τρομοκρατία, την απλήρωτη δουλειά, τις συνθήκες υπερεντατικοποίησης, αλλά και για την περικοπή του εποχικού επιδόματος ανεργίας. Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο. Στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Η τουριστική σεζόν βρίσκεται ήδη στα μέσα της, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς και τη στυγνή εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς. (...) Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνει καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς με χειροπιαστά αποτελέσματα, όπως είναι καταβολές δεδουλευμένων, τήρηση ωραρίου εργασίας κ.ά. Η απεργία στις 13 Αυγούστου είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα».

Στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού βρίσκεται ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ.

Την απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στηρίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι του νησιού. «Μία κλίκα μεγαλοξενοδόχων ελέγχει περίπου τα 3/4 της τουριστικής κίνησης, μαντρώνοντας τους επισκέπτες κυριολεκτικά μέσα στα ξενοδοχεία με το σύστημα του all inclusive», επισημαίνει ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων και προσθέτει: «Πρόκειται για τους ίδιους μονοπωλιακούς ομίλους, που τσακίζουν μαζί με τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία τους. (...) Να, γιατί κοινός αντίπαλος των μικρών επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουρισμού είναι αυτοί που μονοπωλούν τον τουριστικό κλάδο, οι φιλομονοπωλιακές και συνάμα αντιλαϊκές πολιτικές που τους ωφελούν και οι πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν. (...) Να, γιατί οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την απεργία που έχουν εξαγγείλει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ