Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Φιλοτεχνεί προφίλ ευεργέτη για την ΕΕ

Λογική διαχείρισης της ζημιάς καλλιεργεί η ΔΗΜΑΡ, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει εξαίρεση για ορισμένα ελληνικά προϊόντα. Ο γραμματέας της, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνεντεύξεις του χτες ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πρώτο ερώτημα είναι, αν διεκδικεί η Ελλάδα εξαίρεση αυτήν τη στιγμή, όσον αφορά ορισμένα προϊόντα. Αν διεκδικεί, για παράδειγμα, εξαίρεση στο ροδάκινο. Στην αρχή είχαμε ακούσει ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει μια τέτοια εξαίρεση. Νομίζω ότι έχει εγκαταλειφθεί από το υπουργείο αυτή η ιδέα».

Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, όχι μόνο κινήθηκε σε γραμμή εξωραϊσμού της αλλά προσπάθησε να την παρουσιάσει και σαν μέγα ευεργέτη του αγροτικού κόσμου της χώρας, που ξεκληρίζεται απ' τις ευρωενωσιακές πολιτικές. Ανέφερε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ: «Η χώρα μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα εισρεύσουν στην Ελλάδα περίπου 19 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα είχαμε αλλιώς. Επίσης, στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες, νομίζω έχει γίνει κατανοητό πλέον και σε παγκόσμιο επίπεδο, και στην Αμερική και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ότι γεωργία χωρίς στήριξη δεν γίνεται. Οι πόροι αυτοί, τα χρήματα αυτά, εξασφαλίστηκαν με δυσκολίες».

Στο μεταξύ, ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης της ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ