Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στη διαγραφή φοιτητών

Να διευρύνει την εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβρη, με θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, προκειμένου να διευκολύνει και τους λεγόμενους λιμνάζοντες φοιτητές, όπου επισημαίνονται και ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν υποστήριξης, αποφάσισε η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας.

Στη σχετική του ανακοίνωση το ΤΕΙ σημειώνει ότι «είναι απορίας άξιον η εμμονή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διαγραφή "λιμναζόντων φοιτητών" μέχρι 31-08-2014, χωρίς να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2014», και δηλώνει ότι την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου προγραμματίζει έκτακτη συνέλευση ώστε να αποφασισθούν τρόποι αντίδρασης για τη συμμετοχή «λιμναζόντων φοιτητών» στην εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβρη.

«Παραμένω αμετακίνητος όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου για τη διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών με το τέλος του ακαδημαϊκού έτους στις 31 Αυγούστου», δήλωνε χτες ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του «Real fm». Επαναλαμβάνοντας ότι «έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος από το 2007 για όσους ήθελαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους». Οπως είπε, βρίσκεται σε επικοινωνία με τα πανεπιστήμια για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να βάλουμε τάξη όχι για την τάξη αλλά γιατί απορρέουν σημαντικά θέματα από τον καθορισμό του πραγματικού δυναμικού των πανεπιστημίων, όπως είναι οι αξιολογήσεις των ιδρυμάτων, γι' αυτό και δεν αλλάζουμε θέση όσον αφορά τις διαγραφές». Συνδέει δηλαδή την πρόθεση για διαγραφή των φοιτητών που καθυστερούν την ολοκλήρωση των σπουδών τους με το αντιδραστικό μοντέλο πανεπιστημίου που προωθεί και η «αξιολόγηση». Αλλωστε, το ζήτημα της διαγραφής φοιτητών δεν είναι ξεκομμένο από τα γενικότερα μέτρα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι μεταξύ άλλων χαρακτηριστικό ότι παραπέμπεται προς επίλυση στους προβλεπόμενους Οργανισμούς των ιδρυμάτων, που αποτελούν μοχλό προώθησης υλοποίησης της αντιδραστικής αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ