Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μαχητική απάντηση η χτεσινή απεργία

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση και την πορεία στους δρόμους της πόλης
Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση και την πορεία στους δρόμους της πόλης
Μήνυμα πως δε σκύβουν το κεφάλι στους ξενοδόχους και την εργασιακή «ζούγκλα» που επιβάλλουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους, διαμήνυσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με τη χτεσινή τους απεργία. Την απεργία που προκήρυξε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στήριξε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις της στη μάχη της προετοιμασίας και της επιτυχίας της.

Από νωρίς το πρωί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρέθηκαν σε μια σειρά ξενοδοχεία, μεταφέροντας το απεργιακό κάλεσμα, που βρήκε σημαντική ανταπόκριση από τους συναδέλφους τους. Πολλοί ήταν αυτοί που απήργησαν κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές, με τους εργοδότες να μοιράζουν προειδοποιήσεις απόλυσης ακόμα και την παραμονή της απεργίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταμάτης Πελάης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυνε ο Γιώργος Κουλούρης. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με το πανό του σωματείου να προπορεύεται και να δίνει τον τόνο: «Στους ξενοδόχους δε σκύβουμε κεφάλι - Με το Σωματείο αντίσταση και πάλη». Η πορεία σταμάτησε έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την απληρωσιά και τις συνθήκες υπερεντατικοποίησης που επικρατούν στους χώρους δουλειάς. Οι απεργοί κατέληξαν στα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου επιδόθηκε ψήφισμα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για όλους τους εποχικά απασχολούμενους.

Ανακοινώσεις υποστήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέδωσαν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων και η τοπική Ομάδα της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ