Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Νέο θύμα στη Νιγηρία

AMΠOYTZA.--

Μέλος του οργανισμού Οικονομικής Κοινότητας Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) είναι ο τρίτος άνθρωπος στη Νιγηρία που έχασε χτες τη ζωή του από τον ιό «Εμπολα». Σύμφωνα με εκπρόσωπο του οργανισμού, πρόκειται για τον 36χρονο Τζάτο Ασίχου Αμπντουλκουντίρ, που εργαζόταν στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου του ECOWAS και μολύνθηκε από τον ιό του «Εμπολα» τον περασμένο μήνα ενώ συνόδευε σε κάποια διοργάνωση του οργανισμού τον Λιβεριανό Πάτρικ Σόγερ, επίσης μολυσμένο με τον θανατηφόρο ιό.

Λίγες ώρες μετά και η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε το θάνατο ενός ακόμη γιατρού, του Μόνταπε Κολ, που είχε εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και ήταν ένας από τους βασικούς επιστήμονες - ερευνητές του ιού «Εμπολα» στο νοσοκομείο Κόνοτ του Φριτάουν.

Με το θάνατο του 36χρονου Νιγηριανού και του γιατρού από τη Σιέρα Λεόνε, ο αριθμός των νεκρών από τον «Εμπολα» στη Δυτική Αφρική ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.015.

Το ίδιο 24ωρο, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) 800 έως 1.000 δόσεις του πειραματικού και μη εγκεκριμένου εμβολίου κατά του ιού «Εμπολα» που έχει αναπτυχθεί στα κυβερνητικά εργαστήρια ώστε να χρησιμοποιηθούν σε χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία. Οπως ανέφερε η Καναδή υπουργός Υγείας, Ρόνα Αμπρόουζ, η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να προσφέρει το εμβόλιο ήρθε μετά την προχτεσινή ανακοίνωση του ΠΟΥ που «ανάβει το πράσινο φως» για τη χορήγηση μη εγκεκριμένων εμβολίων και φαρμάκων κατά του ιού «Εμπολα».

Νωρίτερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ΖΜΑΡΡ είχε ανακοινώσει πως εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματά της στο ομώνυμο πειραματικό φάρμακο κατά του «Εμπολα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ