Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
Τηλεόραση
Το τίμημα της «φίρμας»

Ο Εντ Χάρις και ο Τομ Κρουζ στην ταινία «Η φίρμα»
Ο Εντ Χάρις και ο Τομ Κρουζ στην ταινία «Η φίρμα»
Με ενδιαφέρουσες ταινίες θα περάσει το βράδυ της Τρίτης. Ταινίες που θυμίζουν κάτι από την πραγματικότητα, με τις δυσκολίες, αλλά και τις «κακοτοπιές» που κρύβει.

«Η φίρμα», σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ.

Ο Μιτς Μακ Ντίαρ, ένας φιλόδοξος Νεοϋορκέζος δικηγόρος, αριστούχος του Χάρβαρντ, δέχεται την απίθανη προσφορά ενός μεγάλου δικηγορικού γραφείου, που του προτείνει να γίνει στέλεχός του. Οι απολαβές και τα προνόμια είναι πέρα από κάθε προσδοκία και ο Μιτς μετακομίζει στο Μέμφις, όπου και η έδρα της εταιρίας, μαζί με τη νεαρή και ελκυστική γυναίκα του. Για το νεαρό και ευτυχισμένο ζευγάρι όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που δύο δικηγόροι, στελέχη του γραφείου, βρίσκονται νεκροί, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Μιτς αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση και δεν αργεί να ανακαλύψει ότι η εταιρία όπου εργάζεται αποτελεί «βιτρίνα της Μαφίας», που τη χρησιμοποιεί για να ξεπλένει βρώμικο χρήμα, ενώ το FBI τού «ανοίγει τα μάτια» προκειμένου να τον αναγκάσει να καταθέσει ενάντια στα αφεντικά του... Ο Σίντνεϊ Πόλακ, σκηνοθέτης πολλών μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών, στηρίζεται σ' ένα καλογραμμένο σενάριο - βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Τζον Γκρίσαμ - για να φτιάξει ένα σύγχρονο θρίλερ, με κάποια κενά στο σενάριο και αναμενόμενο τέλος, αλλά και με ικανοποιητικές ερμηνείες πολλών δημοφιλών ηθοποιών. Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Τζιν Χάκμαν, Τζιν Τρίπλχορν, Χαλ Χόλμπρουκ, Χόλι Χάντερ, Εντ Χάρις (MEGA, 21.00).

«Ο ήχος της θάλασσας», σκηνοθεσία Μίμο Καλοπρέστι.

Ο επιχειρηματίας Λουίτζι επισκέπτεται την πόλη που γεννήθηκε στη Νότια Ιταλία και πληροφορείται την τραγωδία που έπληξε συγγενικό του πρόσωπο. Η μητέρα του νεαρού Ροζάριο δολοφονήθηκε και ο πατέρας του βρίσκεται στη φυλακή. Ο Λουίτζι τον παίρνει μαζί του στο Τορίνο σε ένα ίδρυμα για προβληματικούς νέους, του οποίου διευθυντής είναι ο χαρισματικός ιερέας Ντον Λορέντζο. Του γνωρίζει τον μελαγχολικό γιο του Ματέο και μια φιλία γεννιέται ανάμεσα στους δύο εφήβους. Ομως, η δυναμική προσωπικότητα του Ροζάριο επηρεάζει τη δύσκολη προσωπικότητα του Ματέο, ο οποίος επαναστατεί εναντίον του. Οταν εμφανίζεται η διαφορά της κουλτούρας, της τάξης και των γενεών, η εύθραυστη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο αυτών προσώπων κλονίζεται. Η ταινία που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ Καννών 2000. Πρωταγωνιστούν: Σίλβιο Ορλάντο, Πάολο Τσίριο, Μικέλε Ράζο, Μίμο Καλοπρέστι κ.ά. (ΝΕΤ, 00.50).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ