Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Σεφτέ» στους τελικούς από τον Δημητριάδη

Την πρώτη ελληνική παρουσία σε τελικό κολύμβησης στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βερολίνο πρόσφερε χτες ο Στέφανος Δημητριάδης, που προκρίθηκε στον αντίστοιχο των 200 μ. πεταλούδα που θα διεξαχθεί σήμερα. Ετσι, ο Ελληνας κολυμβητής θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στη μέχρι τώρα πορεία του στη διοργάνωση. Ο Δημητριάδης προκρίθηκε μετά από σπουδαία εμφάνιση κυρίως στο τελευταίο 50άρι στα χτεσινά ημιτελικά του αγωνίσματος τερματίζοντας τέταρτος στη σειρά του με χρόνο 1.57.03 που είναι ο 7ος στη γενική κατάταξη της οκτάδας του τελικού. Στα ημιτελικά είχε προκριθεί με τον 8ο καλύτερο χρόνο (σε σύνολο 16) των προκριματικών έχοντας σημειώσει 1.57.77. Μάλιστα, ο ίδιος αθλητής θα δώσει το «παρών για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό 200 μ. πεταλούδα μετά την αντίστοιχη του 2010 στη Βουδαπέστη. Στο ίδιο αγώνισμα ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης κατάφερε να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά αλλά με 1.58.89 τερμάτισε όγδοος στη σειρά του και κατετάγη 16ος στη συνολική βαθμολογία. Ωστόσο ο ίδιος αθλητής στα πρωινά προκριματικά τα είχε πάει πολύ καλύτερα όταν είχε προκριθεί με 1.58.48.

Σήμερα, εκτός της συμμετοχής του Δημητριάδη, θα έχουμε άλλες τρεις ελληνικές παρουσίες σε προκριματικά. Οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Χρήστος Κατραντζής θα πάρουν μέρος σε αυτά των 100 μ. ελεύθερο ενώ η Κριστέλ Βουρνά στα αντίστοιχα των 100 μ. πεταλούδα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Μετάθεση... ελπίδων

Για το αγώνισμα του βατήρα 3 μ. συγχρονισμένης κατάδυσης μετατέθηκαν οι ελπίδες διάκρισης για το ελληνικό γυναικείο δίδυμο των καταδύσεων, Ελένη Κατσούλη και Ιουλιάνα Μπανούση, μετά τη χτεσινή αποτυχία να προκριθούν στον τελικό του βατήρα 1 μ. Η Ιουλιάνα Μπανούση ήταν 21η με συνολική βαθμολογία 209.20 ενώ η Ελένη Κατσούλη 23η συγκεντρώνοντας συνολικά 202.10 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ