Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Πικετοφορία αύριο το πρωί από την Κάνιγγος

Για την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον τρομονόμο και την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Στο δρόμο βγαίνουν και πάλι για την κοινωνική ασφάλιση, αύριο, Τετάρτη, οι συνταξιούχοι, μετά από κοινό κάλεσμα των συνεργαζομένων Ομοσπονδιών ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΤΑΕ. Με την προτροπή «να μη λείψει κανείς» οι Ομοσπονδίες καλούν σε πικετοφορία που θα αρχίσει στις 9 το πρωί από την Πλατεία Κάνιγγος. Στη σχετική προκήρυξή τους σημειώνουν την ανάγκη αγωνιστικής αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στοχεύουν να ισοπεδώσουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

Πρόσθετα σημειώνουν ότι «οι δηλώσεις της Κοινοτικής Επιτρόπου κ. Διαμαντοπούλου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πού το πάει η κυβέρνηση και δεν πρέπει κανείς να παραπλανηθεί από τους ελιγμούς της, ύστερα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 26/4 και 17/5.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καταγγέλλουν ως απάτη το διάλογο που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή και τη συνενοχή. Καλούν τους συνταξιούχους να απαιτήσουν «ΟΧΙ στο διάλογο, ΝΑΙ στον αγώνα που αποτελεί τη μόνη εγγύηση για ν' αποτρέψουμε τ' αντιασφαλιστικά και απάνθρωπα μέτρα τους». Τέλος, απαιτούν «ν' αποσυρθεί ο τρομονόμος, που καταργεί ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού» και σημειώνουν πως μαζί με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ