Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Νέα αστή πολιτικός στη διεκδίκηση της προεδρίας

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Την υποψηφιότητα για την προεδρία της Βραζιλίας στις επερχόμενες εκλογές στις 5 Οκτώβρη αποδέχτηκε η Μαρίνα Σίλβα, που θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντουάρντο Κάμπος, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από μία βδομάδα.

Η 56χρονη Σίλβα ήταν η αντιπρόεδρος με τον Κάμπος, ενώ έχει μακρά πορεία στο αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας. Ηταν υπουργός Περιβάλλοντος κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον πρώην Πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με το Κόμμα Εργατών την πρώτη περίοδο, στη συνέχεια πήγε στο κόμμα των Πρασίνων και από το 2013 συνεργάζεται με το σοσιαλδημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ενδιαφέρον έχει ότι αμέσως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπιασαν δουλειά και διαμορφώνεται κλίμα συνολικής χειραγώγησης του λαού στα διάφορα αστικά κόμματα. Η Μαρίνα Σίλβα φέρεται να έρχεται σχεδόν ισόπαλη στη δεύτερη θέση με τον Αέσιο Νέβες, υποψήφιο του δεξιού Βραζιλιάνικου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Σίλβα λαμβάνει το 21% των ψήφων και ξεπερνά οριακά τον Αέσιο Νέβες που κερδίζει το 20%. Η Σίλβα αν και εξακολουθεί να απέχει πολύ από το 36% που δίνει η δημοσκόπηση στην νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ του Κόμματος Εργατών, εμφανίζεται ως φαβορί αφού στην περίπτωση που περάσει στο δεύτερο γύρο, φαίνεται να επικρατεί της νυν Προέδρου με 47% έναντι 43%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ