Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Ο πραξικοπηματίας και πρωθυπουργός

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

Ο 60χρονος Ταϊλανδός στρατηγός Πραγιούθ Τσαν - Οτσα, επικεφαλής του στρατού, που ηγείται του εξελισσόμενου από τις 22 Μάη πραξικοπήματος στην Ταϊλάνδη, αυτοπροτάθηκε χτες για τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο στρατηγός υπέβαλε τη μοναδική υποψηφιότητά του στη μη εκλεγμένη Εθνοσυνέλευση για την τυπική «έγκρισή» της. Πράγματι, λίγη ώρα μετά 191 μέλη της Εθνοσυνέλευσης ψήφισαν υπέρ του στρατηγού Πραγιούθ έναντι μόνο τριών αποχών, σε μια ψηφοφορία που διεξήχθη αστραπιαία και αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Στη συνέχεια η πρωθυπουργοποίηση του στρατηγού αναμένεται να επικυρωθεί (το αργότερο έως αύριο Σάββατο) από τον 86χρονο Ταϊλανδό βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, που έχει ζήσει 15 πραξικοπήματα και έχει ορκίσει 27 πρωθυπουργούς.

Το Μάη ο στρατηγός Πραγιούθ είχε καταλύσει την πολιτική εξουσία υποστηρίζοντας ότι το έκανε για να τερματίσει την πολύμηνη ενδοαστική αντιπαράθεση μεταξύ της τότε κυβέρνησης της Γινγκλάνγκ Σιναουάτρα και της αντιπολίτευσης, έχοντας βεβαίως τη στήριξη ενός σημαντικού μέρους της αστικής τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου στην Ταϊλάνδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ