Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Σε ετοιμότητα μπροστά στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση

Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση καλούν τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» οι δυνάμεις της ΔΑΣ, μπροστά στη νέα επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν την ευθύνη του επιχειρησιακού σωματείου, που κρατά τους εργαζόμενους σε αδράνεια. «Το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο γνωρίζει και την κατάσταση στους χώρους εργασίας αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και το μόνο που κάνει, εξυπηρετώντας βέβαια τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι να κρατάει τους εργαζόμενους σε κατάσταση αναμονής, ανενημέρωτους και ανενεργούς», αναφέρουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ στην επιχείρηση.

Υπενθυμίζουν ακόμα πως οι δυνάμεις που κυριαρχούν στο σωματείο έχουν βάλει πλάτη στο ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης: «Το σωματείο αυτό, που το απαρτίζουν διευθυντικά στελέχη της εργοδοσίας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι από τα πρώτα που υλοποίησαν τη στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ για μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου σε Επαγγελματικό Ταμείο, δηλαδή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό το επαγγελματικό ταμείο είναι φορέας συγκεκριμένων εισφορών και όχι παροχών, δηλαδή σε αντίθεση με τη δημόσια Ασφάλιση, τα μέλη αυτού του επαγγελματικού ταμείου δεν γνωρίζουν, ούτε κανείς εγγυάται τι θα πάρουν όταν συνταξιοδοτηθούν. Στη μετατροπή αυτή πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ), ΕΜΕΙΣ (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ), που πλειοψηφούν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και μετά τη μετατροπή συμμετέχουν στη διοίκηση του Ταμείου».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και να αξιοποιήσουν τις επικείμενες εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου για να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης υπέρ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ