Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Καταγγέλλει παρακώλυση της λειτουργίας των 73 Κέντρων Πρόληψης

Για «παρακώλυση της λειτουργίας των 73 Κέντρων Πρόληψης με εκβιαστικές μεθόδους» καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Ασκώντας, με την ανοχή των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, αλλά και της ΚΕΔΕ, πολιτικές "ηγεμόνα" απέναντι σε 73 δομές που δεν της ανήκουν, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ υφαρπάζει την πλούσια παραγωγή των Κέντρων Πρόληψης (ΚΠ) αλλά και μέρος της επιχορήγησής τους από το υπουργείο Υγείας, εντείνοντας την αποσταθεροποίησή τους. Συνεχίζοντας επάξια τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης, η τωρινή προσπαθεί να "αιτιολογήσει" την εξαφάνιση εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης, με τρόπο εξοργιστικό, καθώς φορά προσωπείο δήθεν "νομιμότητας". Απειλεί δηλαδή με έγγραφό της κάθε ΚΠ πως αν δεν συμφωνήσει στο να περικοπούν οι μισθοί των εργαζομένων αναδρομικά από 01/01/2013, δεν θα υπογραφούν οι διμερείς συμβάσεις συνεργασίας μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Πρόληψης. Αυτά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα καταλήγουν με την εξής φράση: "Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην χρηματοδότηση του Κέντρου", δηλώνοντας ρητά ότι αν τα ΚΠ δεν υποκύψουν σε αυτή την προσταγή, τότε λειτουργικά θα καταρρεύσουν. Προφανώς αποσιωπά τα εκατομμύρια ευρώ, που ο ΟΚΑΝΑ χρωστάει στα Κέντρα Πρόληψης, μάλιστα με την πολύ συγκεκριμένη έννοια ότι τα έλαβε από το υπουργείο Υγείας αποκλειστικά για τα Κέντρα Πρόληψης μα ποτέ δεν τα απέδωσε σε αυτά, ή θέλει με αυτόν τον τρόπο να τα συμψηφίσει;», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης καταγγέλλουν ότι οι διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ διαχρονικά καθυστερούν την υπογραφή των διμερών συμβάσεων με κάθε Κέντρο Πρόληψης.

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων διεκδικούν:

  • «Αμεση υπογραφή όλων ανεξαιρέτως των διμερών συμβάσεων μεταξύ ΟΚΑΝΑ και έκαστου Κέντρου Πρόληψης. Χωρίς εκβιασμούς του ΟΚΑΝΑ για αναδρομική περικοπή μισθών από 01/01/2013. Με αναγραφή σε αυτές των ποσών που πραγματικά δαπανήθηκαν για μισθούς από 01/01/2013 ως σήμερα.
  • Αμεση καταβολή των εκατομμυρίων ευρώ, που η προηγούμενη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είχε λάβει αποκλειστικά για τα Κέντρα Πρόληψης και δεν έχει αποδώσει σε αυτά.
  • Αμεση καταβολή των 500.000 ευρώ, που η τωρινή διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έλαβε αποκλειστικά για τα Κέντρα Πρόληψης τον Ιούνιο του 2014 και δεν έχει αποδώσει σε αυτά.
  • Ρύθμιση των μισθολογικών ζητημάτων των εργαζομένων με τρόπο δίκαιο και ενιαίο για τα 73 Κέντρα Πρόληψης.
  • Σοβαρή αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία όλες οι διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ εκμεταλλεύτηκαν, για να απομυζούν τις δομές που εξυπηρετούν πλέον περισσότερους από 100.000 συμπολίτες μας ετησίως: Με απλήρωτους εργαζομένους, οφειλές σε ΙΚΑ - εφορίες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ