Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ σε ανασφαλή προγράμματα εφημεριών

Προς νέα απεργία στο Τζάνειο

Την έγκαιρη εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τις εφημερίες, ώστε τα προγράμματά τους να είναι ασφαλή και να πληρώνονται αμέσως, ζητά η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή την άρνηση πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών στο «Τζάνειο» και στο «Λαϊκό Νοσοκομείο».

Οσον αφορά τη φορολόγηση των εφημεριών, η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι διεκδικεί να φορολογούνται όλοι οι τύποι των εφημεριών και από μηδενική βάση με τον ειδικό φορολογικό συντελεστή 20%, όπως επίσης και το ανάλογο επίδομα των διευθυντών. «Μέχρι πέρυσι, συνεχίζει η ΕΙΝΑΠ, είχαμε πετύχει να αντιμετωπίζονται έτσι οι πάνω απ' τις δύο πρώτες εφημερίες, ενεργείς και μεικτές. Φέτος με την ψήφιση του νόμου 2892/2001 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος 1ο αρ. 46/9.3.2001) πετύχαμε, ώστε και οι εφημερίες ετοιμότητας να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Παρ' όλα αυτά και με δεδομένο ότι όλες οι εφημερίες είναι έργο σκληρό, υποχρεωτικό και ασφαλώς ανθυγιεινό, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την πλήρη υιοθέτηση του αιτήματός μας».

Στο «Τζάνειο»

Προς νέα απεργία στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο βαδίζουν οι γιατροί, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία και μέχρι χτες δεν είχαν απάντηση στο αίτημά τους για καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών απ' τον περασμένο Μάρτη. Μάλιστα, είχαν επιστραφεί τα κονδύλια στο νοσοκομείο με την υπόδειξη για περικοπές.

Μετά από μια βδομάδα κινητοποιήσεων - στην οποία συμπαραστάθηκαν και οι εργαζόμενοι - οι γιατροί αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση στις 21.5.2001 να αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις και, εφόσον δεν υπάρξει απάντηση, να κάνουν νέα απεργία αύριο, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η παραπέρα εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ