Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Αποφάσεις προάσπισης Υγείας και Ασφάλισης

Για την ερχόμενη Τρίτη 5.6.2001 το σωματείο των εργαζομένων απευθύνει πρόσκληση για σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων των νοσοκομείων της Αττικής, για συντονισμό των αγώνων και κοινή δράση

«Δημόσια δωρεάν υγεία και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά» έγραφε το πανό των εργαζομένων του Ευαγγελισμού στην πορεία της 17.5.2001
«Δημόσια δωρεάν υγεία και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά» έγραφε το πανό των εργαζομένων του Ευαγγελισμού στην πορεία της 17.5.2001
Με διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους και δίνει απάντηση τόσο στην επίθεση της κυβέρνησης στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και στις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμπλέουν με την κυβερνητική πολιτική, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της χτεσινής γενικής τους συνέλευσης, αύριο Τετάρτη 30.5.2001 και μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πρωινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Για την ερχόμενη Τρίτη 5.6.2001 το σωματείο των εργαζομένων απευθύνει κάλεσμα για σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων των νοσοκομείων της Αττικής για συντονισμό των αγώνων και κοινή δράση.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα επείγοντα την Τετάρτη 6.6.2001 και την Παρασκευή 8.6.2001. Την Πέμπτη 7.6.2001 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας, ενώ την Τετάρτη 13 Ιούνη θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανυγειονομική 7ωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών που τους οφείλονται από το Γενάρη του 2001.
  • Να σταματήσει η αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου.
  • Να φύγουν τα ράντζα από τα νοσοκομεία.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων ετών.
  • Νοσοκομειακό επίδομα 100.000 δραχμές για όλους.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  • Κανένα ιδιωτικό συνεργείο στα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα λένε «όχι» στο διάλογο - «απάτη» για το Ασφαλιστικό και υπογραμμίζουν ότι προαπαιτούμενα για τους υγειονομικούς, για να προσέλθουν στο διάλογο είναι: Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία χώροι ανθυγιεινής εργασίας, να αποσυρθούν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις των νόμων της τελευταίας δεκαετίας, να πληρώσουν για την Κοινωνική Ασφάλιση το κράτος και η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι άσκησαν επίσης κριτική στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που ολισθαίνουν στη διαδικασία του διαλόγου που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία είναι σκόπιμα ασαφής στις διεκδικήσεις της, που δεν ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο που οι υγειονομικοί απαιτούν. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αιτήματα και συγκεκριμένα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τονίστηκε στη χτεσινή γενική συνέλευση, η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι συγκεκριμένη και ουσιαστικά διεκδικεί μόνο το επίδομα των 100.000 δρχ. Αντίστοιχα, το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για 6.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερο από τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Τέλος, στο ζήτημα του ασφαλιστικού η ΠΟΕΔΗΝ συμπαρατάσσεται με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένη θέση, ενώ δε λέει λέξη και για το νόμο Παπαδόπουλου, αφού ουσιαστικά τον έχει αποδεχτεί.

Συνεχίζουν στο Λαϊκό

Δε λειτούργησαν χτες τα τακτικά χειρουργεία και εργαστήρια στο Λαϊκό Νοσοκομείο και αντιμετωπίστηκαν μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν χτες και συνεχίζουν μέχρι αύριο στάσεις εργασίας από τις 7:30 π.μ έως τις 2 μ.μ. Διεκδικούν την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα, που πλημμυρίζουν καθημερινά τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λένε «όχι» στη δραματική μείωση του προσωπικού - αναλογεί μια εξουθενωμένη από την εντατικοποίηση νοσηλεύτρια το βράδυ για 60 έως και 100 - που έχει φτάσει πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας και ζητούν την άμεση κάλυψη των μάχιμων κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ