Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΤΖΑΜΠΟ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου από την πολυεθνική «JUMBO» με την εξωφρενική κατηγορία ότι «υπεξαίρεσε» κατεστραμμένα προϊόντα, τα οποία, κατά πάγια τακτική της εταιρείας, είχε αναλάβει να πετάξει στα σκουπίδια! Η επιχείρηση προέβη μάλιστα σε μήνυση (!) κατά του εργαζομένου, αφού πρώτα τον εκβίασε να παραιτηθεί ώστε να μην του οφείλει αποζημίωση. Το σωματείο απαιτεί να σταματήσει η απαράδεκτη δίωξη του εργαζομένου, να αποσυρθεί η μήνυση, να παρθεί πίσω η απόλυση.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: «Δείγμα γραφής» για το πώς θα διοικήσει έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλμυρού Μαγνησίας, διώχνοντας από το γραφείο του αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, που τον επισκέφτηκε για να του καταγγείλει ότι οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων της περιοχής, με εντολές των αρμοδίων της δημοτικής αρχής, δέχονται πιέσεις για να εργαστούν, ταυτόχρονα, σε δυο υπηρεσίες του Δήμου. Το Σωματείο καλεί όλες τις καθαρίστριες να αντισταθούν στις πιέσεις και τις απειλές και να διεκδικήσουν μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ένταξη στα ΒΑΕ, πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ οργανώνει λαϊκό - δημοτικό γλέντι αλληλεγγύης αύριο, Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καλεί τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους να πάρουν μέρος και να διασκεδάσουν με μουσική από τη λαϊκή ορχήστρα «Primo Secondo» και παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι από τον Βασίλη Παπαγεωργίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Διαδηλώνοντας για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό «υποδέχτηκαν» την Παρασκευή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ τον υφυπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, που είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Η επίσκεψη, τουλάχιστον όπως είχε σχεδιαστεί και ανακοινωθεί αρχικά, περιλάμβανε την «επιθεώρηση» των εγκαταστάσεων και του προσωπικού του νοσοκομείου. Ωστόσο, ο υφυπουργός περιόδευσε στο υπό ανέγερση κτίριο του νοσοκομείου, μαζί με τους διευθυντές των υπολοίπων νοσοκομείων της Εύβοιας και τον δήμαρχο Χαλκίδας, αποφεύγοντας κάθε επαφή με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

ΠΟΕΕΠ: Συνεδρίασε έκτακτα την Κυριακή το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ (Ομοσπονδία εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά) στη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό θέμα τη στήριξη του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην «Coca Cola» του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης με αίτημα την επαναλειτουργία του και την ακύρωση των απολύσεων. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε, η Ομοσπονδία καταγγέλλει «το κύμα δικαστικής τρομοκρατίας» που έχει εξαπολύσει η πολυεθνική ενάντια στους απεργούς ζητώντας αποζημιώσεις, επικαλούμενη «ηθική βλάβη». Δηλώνει ακόμα ότι θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των απεργών.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: «Τα Δημόσια Νοσοκομεία παραπαίουν λόγω υποχρηματοδότησης». Αυτό δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), σημειώνοντας πως «η χορήγηση συμπληρωματικών κονδυλίων είναι η αναγκαία», «προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φαρμακευτική κάλυψη των νοσηλευομένων ασθενών για το υπόλοιπο του 2014».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας (2016-07-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-10-30 00:00:00.0)
Απαίτησαν δυναμικά την επαναπρόσληψη της καθαρίστριας (2012-03-10 00:00:00.0)
Απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης (2012-03-03 00:00:00.0)
Εκφράστηκε η αυξημένη δυναμική του ΠΑΜΕ (2009-04-04 00:00:00.0)
Σημαντικές μάχες με κατακτήσεις (2009-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ