Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακίνητα και σήμερα τα ταξί

Χωρίς ταξί και σήμερα η χώρα, λόγω της 48ωρης κινητοποίησης των αυτοκινητιστών ταξί και αγοραίων, που άρχισε χτες και λήγει αύριο στις 5 τα ξημερώματα.

Για σήμερα στις 10 π.μ. οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από την περιφέρεια, έχουν προγραμματίσει συμβολικό αποκλεισμό με τα οχήματά τους, του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, στη Λεωφ. Μεσογείων.

Την κινητοποίηση αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), προβάλλοντας θεσμικά, οικονομικά και φορολογικά αιτήματα του κλάδου, με κεντρικό την κατάρτιση μητρώου ταξί, ώστε να εντοπιστούν τα παράνομα ταξί και να αποκλειστούν από την κυκλοφορία.

Με χτεσινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών σημειώνει ότι μέσα στο Φλεβάρη θ' αρχίσει η απογραφή των ταξί της περιοχής Αθηνών, με τη χορήγηση νέων πινακίδων κυκλοφορίας, που θα έχουν κίτρινο χρώμα με μαύρα γράμματα.

Η « Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» καταγγέλλει για συναινετική τακτική με τις κυβερνητικές επιλογές, τις ηγεσίες της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), με την επισήμανση ότι έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα το μητρώο ταξί, την ώρα που είναι άλυτα τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, όπως είναι η μείωση στις τιμές των καυσίμων, το κυκλοφοριακό, οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των ταξί, που μειώνουν δραστικά το έργο των αυτοκινητιστών, η ασυδοσία των ασφαλιστικών εταιριών και των εταιριών ανταλλακτικών, το ασφαλιστικό κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ