Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σημάδια έντασης της ενδοαστικής «κόντρας»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Χαρακτηριστικά κλιμάκωσης της ενδοαστικής αντιπαράθεσης στην οποία εγκλωβίζονται λαϊκά στρώματα παίρνει η έκρυθμη κατάσταση στο Πακιστάν. Γίνονται διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης που τις τελευταίες μέρες στρέφονται εναντίον μιας σειράς κρατικών κτιρίων με αιτήματα όπως η παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Χτες, διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού PTV στο κέντρο της πακιστανικής πρωτεύουσας και ακολούθησε η επέμβαση του στρατού και παραστρατιωτικών δυνάμεων. Το Σάββατο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ με πλαστικές σφαίρες και έριξε δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί επίσης έξω από την πρωθυπουργική κατοικία. Σύμφωνα με ανακοινώσεις δύο νοσοκομείων (του PIMS και του Polyclinic) έγιναν συνολικά 234 εισαγωγές τραυματιών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των συγκεκριμένων διαδηλώσεων φέρονται να διαδραματίζουν ο πρώην παίκτης του κρίκετ και νυν ηγέτης κόμματος της αντιπολίτευσης «Pakistan Tehreek-e-Insaf» Ιμραν Χαν και ο Πακιστανο - Καναδός πνευματικός ηγέτης Ταχιρ ούλ Κάντρι.

Εκτός από την περιοχή έξω από το κοινοβούλιο, εντάσεις επικράτησαν και σε άλλα σημεία, κοντά σε περιοχή που θεωρείται «ασφαλής ζώνη» και φιλοξενούνται πολλές πρεσβείες, όπως των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Από τη μεριά του, ο Σαρίφ ξεκαθάρισε σε επίσημη ανακοίνωση ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Χτες, είχε συνάντηση με τον αρχηγό του στρατού Ραχέλ Σαρίφ, ο οποίος κάλεσε σε επίλυση της κρίσης μέσα από συνομιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ